1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Milli Piyango'ya yeniden talip oldu
Milli Piyangoya yeniden talip oldu

Milli Piyango'ya yeniden talip oldu

Net Holding, 6 Mayıs'ta ihaleye çıkılarak, 5 Ağustos'ta ilk tekliflerin toplanacağı Milli Piyango ihalesine katılmayı planladıklarını açıkladı.

A+A-

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bugün Milli Piyango için 6 Mayıs'ta lisans ihalesine çıkılacağını açıklayarak, "5 Ağustos'ta ilk teklifleri alacağız" dedi.

Bloomberght'de yer alan habere göre; Net Holding İş Geliştirme Direktörü Kaya, Milli piyango ihalesine katılmayı planladıklarını açıkladı. Holding bir süre önce iptal edilen Milli Piyango ihalesini yakından izlediklerini belirterek, "Yeniden açılacak ihalede de yine en güçlü ve iddialı grup olacağız" açıklamasında bulunmuştu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango'da ilk tekliflerin 5 Ağustos'ta alacaklarını açıkladı. Bu ihale ile lisans hakkının 10 yıllığına devredileceğini söyleyen Ağbal, "Tahsil edilecek lisans bedelinin yanı sıra satış gelirlerindeki artışa bağlı olarak kamuya 10 yıl süreyle düzenli bir kaynak sağlanmış olacak. Yeni çıktığımız ihale imtiyaz ihalesi değil özel hukuk ihalesi olarak düzenlenecek. Yeni ihalede peşinat tutarı yüzde 20 olarak belirlendi. Yeterlilik kriterleri önceki ihale ile aynı belirlendi. İnşallah 6 Mayıs Cuma günü Milli Piyango İdaresine ait şans oyunları lisans ihalesinin ilanına çıkmayı planlıyoruz." dedi.

İLK İHALE 2009'DA YAPILMIŞTI!

Özelleştirme Yüksek Kurulunun (ÖYK) 12 Eylül 2003 tarihli kararıyla şans oyunlarının özelleştirilmesi için işlemler başlamış ve bu kapsamda ilk ihale 7 Mayıs 2009'da yapılmıştı. Teklif sahiplerinin açık artırmada fiyatı yükseltmemeleri sonucunda ihale iptal edilmişti. ikinci ihale ise, 15 Temmuz 2014'te gerçekleştirilmiş ve Net Şans-Hitay OGG' 2 milyar 755 milyon dolar+KDV ile en yüksek teklifi vermişti.

YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Daha sonra Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Net Şans-Hitay OGG'yi lisans sözleşmesi imzalamak için davet etmiş, ortak girişim grubunun talebi üzerine verilen süre, 26 Şubat 2015'ten 15 Nisan 2015'e uzatılmıştı. Net Şans-Hitay OGG'nin bu sürede yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle ÖİB, 2 milyar 750 milyon dolarla en yüksek ikinci teklifi veren ERG-Ahlatcı OGG'ye lisans sözleşmesinin imzalanması için 22 Nisan 2015'te davet yazısı göndererek süreci devam ettirmişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.