1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık’ta İkide İki Yaptı
Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık’ta İkide İki Yaptı

Milli Tenisçi Çağla Büyükakçay, Avustralya Açık’ta İkide İki Yaptı

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun açılış Grand Slam’i Avustralya Açık’taki ikinci maçından da zaferle ayrıldı.

A+A-

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay, sezonun açılış Grand Slam’i Avustralya Açık’taki ikinci maçından da zaferle ayrıldı. Turkcell ve Türkiye Tenis Federasyonu desteğinde turnuvalara devam eden Club İstanbul ENKA Tenis Akademisi oyuncusu Çağla Büyükakçay, ana tabloya yükselme parolasıyla geldiği sezonun ilk Grand Slam’i Avustralya Açık’ta hedefine bir adım daha yaklaştı.

Melbourne’deki prestijli organizasyonun ilk eleme turunda Taylandlı Tamarine Tanasugarn karşısında önemli bir galibiyete imza atan Çağla, ikinci maçında ise Ukraynalı Lyudmyla Kichenok’a şans tanımadı. Rakibine bir an olsun öne geçme fırsatı vermediği 1 saat 21 dakikalık mücadeleyi 6-4, 6-1’lik setlerle kazanan Çağla, böylece elemelerin final turuna yükselmeyi başardı.

Bir Grand Slam turnuvasında ana tabloya ilk defa bu kadar yaklaşan Çağla’nın, bu yoldaki son rakibi ise yine Ukrayna’dan Lesia Tsurenko olacak. Milli tenisçi, WTA klasmanının 83 numarası ve aynı zamanda eleme turlarının bir numaralı seribaşı Tsurenko ile daha önce iki kez karşılaşırken, 2008 ve 2009 yıllarındaki bu maçlarda rakibine mağlup olmuştu.

Ana tabloya yükselerek bir kez daha Türk tenis tarihine geçmek isteyen 23 yaşındaki Çağla ile kariyerinin en büyük başarısını kısa bir süre önce Avustralya’nın Brisbane kentindeki zorlu turnuvada oynadığı yarı final ile yakalayan Tsurenko, yarın TSİ 03.30’da başlayacak olan programın ikinci sırasında korta çıkacak.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.