1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklama

Halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenecek ücretsiz takviye kurslarının ayrıntıları açıklandı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı'nca öğrencilerin yanı sıra lise mezunları için Türkiye genelinde halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlenecek ücretsiz takviye kurslarının ayrıntıları belli oldu. Buna göre, takviye kurslarına başvurular 1 Eylül'den itibaren alınacak, kurslar 1 Ekim'de başlayacak.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, bakanlık, okulları ve halk eğitim merkezlerini, haftanın her günü eğitim çalışmalarının sürdüğü ortamlara dönüştürecek hazırlık sürecini tamamladı. Kurslara ilişkin detaylar 14 Temmuz Salı günü gerçekleştirilecek toplantıda, 81 ilin milli eğitim müdürüyle paylaşılacak.

2015-2016 eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise öğrencilerinden 1 Eylül'de başvurular alınacak, 1 Ekim itibarıyla da ders saatleri dışında ve hafta sonlarında öğrencilerin tercihine uygun gün ve saatlerde kurslar başlatılacak. Lise mezunları için de başvuru ve kurs başlama tarihi aynı olacak.

Öğrenci ve mezunlar, bir dönem boyunca an az 36 saat olmak üzere, bir dersten ortalama 96 saate kadar takviye kursu alabilecek.

MEB, takviye kursları için Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin dersliği kullanıma sunabilecek. Lise mezunu ve devam eden öğrencilere, Türkçe-matematik-fen bilimleri-sosyal bilimler gibi alanlarda paket program önerileri sunulabilecek. Öğrenciler, bu programlardan istediklerini seçebilecek, ayrıca başka derslerden de kurs alabilecek.

Ortaokul ve liseye devam eden öğrencilere okulda, lise mezunlarına ise halk eğitim merkezinde kurs açmak üzere planlamalar yapıldı.

Kurslarda, öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri ölçmek amacıyla değerlendirme ve analizlerin yapılabilmesi için tedbirler alındı. Bakanlık, bu anlamda temel eğitim ve orta öğretim müfredatı kapsamında örgün ve yaygın öğretime dönük açılan kurslar için "kazanım temelli testler ile aylık tarama testlerinin" hazırlıklarına da hız verdi.

Bakanlık kurslarla, örgün öğretim çağı dışında kalmış mezun gençlerin okul müfredatına ilişkin kazanımlarını tekrarlamayı, eksiklikleri gidermeyi ve takviye etmeyi, okul çağındaki gençlere ise derslerine ilişkin pekiştirme imkanı oluşturmayı amaçlıyor. MEB tarafından ihtiyaç duyan, talep eden bütün gençlere bu imkan tanınacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.