1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Milyonluk Rüşvet Skandalı'
Milyonluk Rüşvet Skandalı

'Milyonluk Rüşvet Skandalı'

Rüşvet paralarını alem yapıp yediler!!

A+A-

İstanbul Adliyesi'nde hacizli malların ihalesini rüşvet karşılığında veren bazı icra memuru ve müdürlerinin, işbirliği yaptıkları kişilerle âlem yaptıkları ortaya çıktı!

 
SON.TV / Bir icra memurunun geçtiğimiz günlerde Adalet Komisyonu'na gönderdiği ihbar mektubu, İstanbul Adliyesi'nde yaşanan rüşvet skandalını ortaya çıkardı. Mektupta, aralarında milyonlarca liralık gayrimenkullerin de bulunduğu hacizli malların ihalelerinin, müdürler ve yardımcıları tarafından yüklü rüşvetler karşılığında belirli kişilere verildiği iddia edilerek, rüşvetin boyutunun birkaç milyon TL'ye kadar çıkabildiği öne sürüldü. Usulsüzlük yapan müdür ve personelin isimlerinin de yer aldığı mektuptaki iddialara göre icra müdürlüklerindeki ihale vurgunu şöyle gerçekleşiyor: Kazançlı görülen ihaleler, müdürler tarafından tanıdıklara önceden haber veriliyor. Kendisine komisyon ödenen müdür, yabancıların katılmaması için ihaleyi on beş dakikalığına asılan bir ilanla duyuruyor.

SAHTE ALICI PARA KOPARIYOR!..

Mektupta belirtildiğine göre icra ve iflas daireleri tarafından düzenlenen ihalelere fiyat yükseltmek ve gerçek alıcıdan para koparmak için sahte alıcılar katılıyor. İhaleyi gerçekten almak isteyen kişi, müdürlerin gözü önünde bu kişilere para teklif edip, çekilmelerini istiyor. İhbar mektubunda ayrıca yolsuzluğa karışan müdürler ve personelin, işbirliği yaptıkları şahıslar ile sık sık Kumkapı'da eğlence mekânlarına gittikleri belirtiliyor.

Mektupla birlikte gönderilen görüntülerde, bu eğlencelerden birine ait fotoğraflar yer alıyor. Sabah'ta yer alan haberde, Kumkapı'da bir restoranda düzenlenen eğlencede icra çalışanlarına verilen pahalı hediyeler ve eğlencede gırnataya takılan dolarlar da fotoğraf karesinde görülüyor. İddialar üzerine soruşturma başlatan İstanbul İlk Derece Adalet Komisyonu Başkanlığı, mektupta adı geçen UYAP uzmanı A.C.'ye "kınama cezası" verdi. Bu eğlencenin bir doğum günü için düzenlendiğini söyleyen A.C. başka bir adliyeye gönderildi. İcra müdürleri ile ilgili soruşturma ise konunun hassasiyeti açısından hâkimlere devredildi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.