1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Minibüste 10 Bin Paket Kaçak Sigara Bulundu
Minibüste 10 Bin Paket Kaçak Sigara Bulundu

Minibüste 10 Bin Paket Kaçak Sigara Bulundu

Osmaniye'de karavan şeklinde dizayn edilmiş minibüsün gizli bölmelerinde 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi!

A+A-

Osmaniye'de karavan şeklinde dizayn edilmiş minibüsün gizli bölmelerinde 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki yurda kaçak yollardan giren sigaranın, Osmaniye güzergahından özel dizayn edilmiş karavan şeklindeki bir araç ile Batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere nakledileceği bilgisine ulaştı. Emniyet güçleri bilgiler doğrultusunda şehrin giriş çıkışlarındaki kritik noktalarda uygulama başlattı. Yapılan uygulamalarda şüphe üzerine durdurulan 35 TEA 88 plakalı karavan olarak dizayn edilmiş minibüste yapılan detaylı aramada, 'zula' olarak tabir edilen özel bir bölme içerisinde 10 bin paket değişik markalarda kaçak sigara ele geçirildi.

Kaçak sigaranın gümrüklendirilmiş tahmini değerinin 64 bin lira olduğu belirtildi. Kaçak sigarayı nakleden Mehmet K.'nın(42) GBT sorgusunda, çeşitli suçlardan toplam 10 suç kaydının olduğu, bu suçların 6'sının kaçakçılık suçu olduğu tespit edildi. Zanlı hakkında yasal işlem yapıldı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, terör örgütü Pkk'nın doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanı sıra, sınır bölgelerinde oluşturdukları sözde gümrük noktalarından kaçakçılık yapan kişilerden sözde vergi adı altında haraç alarak ciddi gelir elde ettiği, gümrük kaçakçılığının örgütün bugüne kadarki en etkili Mali silahlarından biri olduğu hatırlatıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.