1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Miras Yüzünden Kardeşi Ve Ailesini Katleden Sanığa 4 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet
Miras Yüzünden Kardeşi Ve Ailesini Katleden Sanığa 4 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Miras Yüzünden Kardeşi Ve Ailesini Katleden Sanığa 4 Kez Ağırlaştırılmış Müebbet

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve biri özürlü iki yeğenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yakup Yıldız (56) 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde, miras anlaşmazlığı yüzünden kardeşini, yengesini ve biri özürlü iki yeğenini öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yakup Yıldız (56) 4 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Batakköy Mahallesi'nde, 29 Aralık 2010'da babadan miras kalan gayrimenkuller yüzünden aralarında anlaşmazlık bulunan kardeşi Erol Yıldız (46), eşi Hanife (45), kızları Özlem (20) ve Elif'i (10) tabancayla vurarak öldüren Yakup Yıldız'ın yargılandığı dava sonuçlandı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, son savunmasını yapan sanık Yıldız, pişman olduğunu söyledi. Psikilojik rahatsızlığının bulunduğunu öne süren Yıldız, "Ben olayın bu hale gelmesini istemezdim. Kardeşim tahrik etti. Kafadan rahatsızım. Rahatsızlığım Hollanda'dan beri var." diye konuştu.

Sanığın avukatı ise müvekkiline rahatsızlığı sebebiyle cezasızlık uygulanması gerektiğini savundu. Adli tıp raporunda eksikliklerin bulunduğunu ileri süren Yıldız'ın avukatı, savunmasına şunları söyledi: “Müvekkilimin cezasızlık halini gerektiren bir durumu olmasa bile psikolojik olarak rahatsız olduğunu kardeşi biliyordu. Bu bilinen husus sebebiyle müvekkilimi tahrik ederek olayın bu noktaya gelmesini sağladığı ortadadır. Bu nedenle tahrik hükümlerinin müvekkilim lehine uygulanmasını ve müvekkilimin tahliyesini talep ediyoruz."

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'nun akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdiği Yakup Yıldız'a ceza yağdırdı. Kardeşi Erol Yıldız'ı tabancayla öldüren, suç delillerini gizlemek ve ortadan kaldırmak amacıyla yengesi Hanife'yi, kendini savunamayacak durumda olan özürlü yeğeni Özlem ile çocuk olan diğer yeğeni Elif'i tabancayla vurarak öldürdüğü belirtilen Yıldız, 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanık ayrıca tehdit, yağma, konut dokunulmazlığını bozma ve mala zarar verme suçlarından ise 24 yıl hapis cezası aldı.

OLAY, ÇOCUKLARIN EVE DÖNMESİYLE ORTAYA ÇIKTI

Polis, 3 yıl önce yaşanan olayın şöyle gerçekleştiğini belirledi: Hollanda'dan Türkiye'ye gelen Yakup Yıldız, meşrubat şişesine doldurduğu benzin, tabancası ve 3 adet dolu şarjörüyle yatsı namazı sonrasında kardeşinin evine geldi. Kardeşine silah tehdidiyle 7 bin Euro'luk borç senedi imzalatan Yıldız, önce kardeşi Erol Yıldız'ı tabancayla vurarak öldürdü. Ardından da olayın herhangi bir görgü şahidi kalmamasını sağlamak amacıyla kardeşinin eşi Hanife Yıldız'ı, ardından da ayrı odada bulunan yeğenleri özürlü Özlem ile Elif'i tabancayla ateş ederek öldürdü. Kardeşini, yengesini ve iki yeğenini öldüren Yıldız, delilleri yok etmek amacıyla yanında getirdiği benzini evin içine döküp ateşleyerek evi yakmaya çalıştı.

Olay, cinayete kurban giden ailenin Antalya'da okuyan çocukları üniversite öğrencisi Metin Yıldız'ın eve gelmesi üzerine ortaya çıktı. Evde bulunan senetten yola çıkarak cinayetleri işleyen kişinin Yakup Yıldız olduğunu belirleyen polis, Yıldız'ı aynı gün Hollanda'ya kaçmak isterken İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakaladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.