1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi
Mısırda 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesi

Çankırı'da, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye "şiddete teşvik" suçlamasıyla verilen idam cezalarının kaldırılması için 8 bin imza toplandı.

A+A-

AK Parti Çankırı Gençlik Kolları tarafından bir alışveriş merkezinde düzenlenen organizasyonda konuşan İl Gençlik Kolları Başkanı Raşit Çelebi, üç gün süren imza kampanyasına 8 bin kişinin destek verdiğini söyledi.

AK Parti Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve Belediye Başkanı İrfan Dinç'in il ve ilçe teşkilatlarına giderek imza attıklarını belirten Çelebi, kampanyaya gösterilen ilgi için teşekkür etti.

Kutlu bir amaç için mücadele ettiklerini dile getiren Çelebi, kampanya boyunca toplanan 8 bin imzayı partilerinin genel merkezine göndereceklerini bildirdi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, "İdamlar bizi susturamaz", "Katil cunta, hesap verecek" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Eğitim İlke-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Uludoğan, "Bölgesel ve küresel firavunların idam tehditleriyle boyun eğdirilmek istenen şeyin aslında egemenlerin dünyasına karşı çıkmak, onların dayatmalarına direnmek olduğunun bilinciyle dayanışmayı, vahyin rehberliğinde bağımsız bir siyaset inşa etmeyi hedeflemeliyiz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.