1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da Mursi için idam talep edildi
Mısırda Mursi için idam talep edildi

Mısır'da Mursi için idam talep edildi

Mısır'da Temmuz 2013'teki askeri darbeyle devrilen seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında yeni bir mahkeme kararı verildi.

A+A-

Mısır'da bir mahkeme, eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2011 yılında İslamcı militanların bir cezaevinden firarında rol oynadığı iddiasıyla yargılandığı davada idam cezasına hükmetti.

Mursi'yle birlikte yargılanan sanıklardan 106'sı hakkında da idam kararı verildi. Kararlarla ilgili Mısır Müftülüğü'nün de görüşü sorulacak. Ancak Müftülük kararı onasa bile sanıkların yüksek mahkemeye temyiz başvurusu yapma hakkı var.

Hapishane baskını olarak bilinen olayda 100'den fazlası firari 130'dan fazla sanık, Ocak 2011'de dönemin Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan protestolar sırasında bazı cezaevilerine ve karakollara saldırarak askeri yetkilileri kaçırmakla suçlanıyor.

Mahkemenin haklarında idam cezasına hükmettiği sanıklar arasında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el Karadavi ile Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Muhammed Bedii ve hareketin önde gelen isimlerinden Saad el Katatni ile İsam el Aryan da bulunuyor.

Müslüman Kardeşler kararı kınarken uluslararası topluma harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.