1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da Rusya yolcu uçağı düştü
Mısırda Rusya yolcu uçağı düştü

Mısır'da Rusya yolcu uçağı düştü

Rusya Havacılık Ajansı Şarm El Şeyh-St. Petersburg seferini yapan ve 217 yolcusu olan uçak ile radar bağlantısının Sina Yarımadası yakınlarında kesildiğini bildirdi. Mısır, uçağın düştüğünü açıkladı.

A+A-

Rusya'ya ait bir yolcu uçağı Sina Yarımadası yakınlarında düştü.

Rusya Havacılık Ajansı, Şarm El Şeyh'ten kalkan Rus hava yolu şirketi Kolavia'ya (Metrojet) ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın Sina Yarımadası yakınlarında kesildiğini açıkladı.

Açıklamada, Şarm El Şeyh-St. Petersburg uçuşunu gerçekleştiren 9268 sefer sayılı uçağın, kalkıştan 23 dakika sonra radar bağlantısının kesildiği belirtildi.

Uçakta çoğunluğunu Rus turistlerin oluşturduğu en az 217 yolcunun bulunduğu bildirildi.

Enkaza ulaşıldı!

Öte yandan Mısır da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Mısır emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya'ya ait bir yolcu uçağı, Kuzey Sina vilayetindeki Kurye köyü yakınlarına düştü.

Mısır Bakanlar Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Başbakan Şerif İsmail'in, olayın takibi için özel bir birim oluşturulması talimatı verdiği" belirtildi. Uçağın düştüğü bölgede güvenlik kordonu oluşturulduğu ve sağlık ekiplerinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.

İlk yardım ekipleri şu ana kadar Sina'da düşen Rus uçağının enkazından aralarında çocukların da bulunduğu en az 75 kişinin cesedini çıkardı.

Uçağın düştüğü alanın coğrafi şartları ve cesetlerin geniş bir alana dağılmış olması nedeniyle kurbanların bazılarına ulaşılmasında zorluk yaşandığı belirtildi.

Putin'den talimat

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının düşme nedeninin araştırılması için devlet komisyonu kurulması yönünde talimat verdi.

Başbakan Dmitri Medvedev başkanlığındaki komisyon, araştırmalarını Mısırlı yetkililerle birlikte yürütecek.

Putin, Olağanüstü Haller Bakanı Vladimir Puçkov'a da olay yerinde araştırma yapmak üzere bir an önce Mısır'a ekip gönderilmesi talimatını verdi.

Araştırma komitesi oluşturuldu

Mısır Başsavcısı Nebil Sadık da "Sina'da düşen uçağın enkazından çıkarılan cesetlerin en kısa sürede otopsilerinin tamamlanması ve ülkelerine gönderilmeleri için Kahire'deki Rus Büyükelçiliğine teslim edilmesi" için talimatı verdi.

Yargı kaynakları, Başsavcı'nın ayrıca uçağın karakutusunun bulunması ve olayın incelenmesi için özel bir teknik ekip kurulması yönünde emir verdiğini aktardı.

Sivil Havacılık Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamada, olayın araştırılması için özel bir komite oluşturulduğunu ve komitenin derhal Ariş'e gitmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. (Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.