1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Modern Caddeler Beldenin Çehresini Değiştirdi
Modern Caddeler Beldenin Çehresini Değiştirdi

Modern Caddeler Beldenin Çehresini Değiştirdi

Batman Balpınar Belediyesi, hedeflediği projeleri tek tek hayata geçiriyor. Beldenin önceliklerinden olan 13 projeden 10 tanesini bitirdiklerini geri kalan 3 projenin de tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Geyla.

A+A-

Batman Balpınar Belediyesi, hedeflediği projeleri tek tek hayata geçiriyor. Beldenin önceliklerinden olan 13 projeden 10 tanesini bitirdiklerini geri kalan 3 projenin de tamamlanması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, bölgede örnek bir belde oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

    Asfaltlama çalışmalarına hız veren belediye 1. ve 2. caddede yaptığı çalışmalarla beldeye modern bir görünüm kazandırdı. 1 kilometre uzunluğunda 10 metre genişliğinde ki iki yolun kaldırım, asfalt ve aydınlatma çalışmaları bitti.

    Yeni kaldırım ve ışıklandırmaları ile göz kamaştıran 1. caddenin daha önce hizmete girdiğini belirten Geylani, yapımı tamamlanan 2. Cadde'nin de açılışını yapmak için tarih belirleyeceklerini ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i açılışa beklediklerini söyledi.

    Beldeye gezilecek yaşanılacak güzel mekanlar kazandırmayı amaçladıklarını belirten Geylani, daha önce belde sakinleri güzel ışıklı bir caddede yürümek için kent merkezine gidiyordu. Ancak beldeye kazandırılan modern ve güvenli alanlar nedeniyle artık gününü burada geçiriyor." dedi.

    Ağaçlandırma çalışmalarına da ağırlık verdiklerini belirten Geylani, yeni dizayn edilen ana caddelere 60 top akasya ağacı mezarlığa ise bin adet çam ağacı diktiklerini söyledi.
Bu güne kadar tek mahalleden oluşan beldede ikinci mahalle için meclisten karar çıkarttıklarını belirten Geylani, valiliğe müracaat ettiklerini orada onaylandıktan sonra beldede biri Seyran Tepe diğeri Yeni Mahalle olmak üzere iki mahalle olacağını kaydetti.

    Geylani ayrıca belde halkının güvenliği ve huzuru için ana caddelere 6 kameradan oluşan mobese sistemi kurduklarını belirtti. Belde halkından yapılan hizmetlere sahip çıkmasını isteyen Başkan Geylani, caddeleri ve çevreyi temiz tutmalarını, toplu gezme ve yaşam alanlarını kirletmemeye özen göstermelerini beklediklerini ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.