1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Molalar İran’a Diyenler, Alevileri Mollalar İle Özdeşleştirmeye Çalışıyor"
Molalar İran’a Diyenler, Alevileri Mollalar İle Özdeşleştirmeye Çalışıyor

"Molalar İran’a Diyenler, Alevileri Mollalar İle Özdeşleştirmeye Çalışıyor"

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, “70 yıldır, 'mollalar İran’a' diyen sol fraksiyonlar ne hikmetse şu anda mollalar ile Alevileri özdeşleştirmeye çalışıyorlar.

A+A-

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, “70 yıldır, 'mollalar İran’a' diyen sol fraksiyonlar ne hikmetse şu anda mollalar ile Alevileri özdeşleştirmeye çalışıyorlar. Alevi olmayan bir takım kuruluşların İran’a hizmet ettikleri açıkça belli.” dedi.

        Özdemir, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi makamında ziyaret etti. Özdemir, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, son dönemlerde Türkiye’de Alevi –Sünni kavgası çıkarılmak için önemli çalışmaların başlatıldığını söyledi. Alevi topluluğunun bir takım kesimler tarafından kullanılmaya çalışıldığını dikkat çeken Özdemir, “70 yıldır, 'mollalar İran’a' diyen sol fraksiyonlar ne hikmetse şu anda mollalar ile Alevileri özdeşleştirmeye çalışıyorlar. Alevi olmayan bir takım kuruluşların İran’a hizmet ettikleri açıkça belli. İzmir Karşıyaka Cemevi’ne İran’dan molla getirilmesi bu tertiplerin ne kadar ileri gittiğinin bir göstergesi.” dedi.

        DESTİCİ: BİZİM KÜLTÜR VE DİNİMİZDE AYRIMCILIK YOK

        Mustafa Destici de son zamanlarda belli mihraklar tarafından dış güçlerin desteği ile Türkiye’de bir Alevi –Sünni kavgasının çıkarılmaya çalışıldığını kaydetti. Destici, “Maraş, Çorum, Sivas olaylarında bunlar gerçekleştirildi. Hâlbuki iki kesiminde sağduyulu insanları kardeşçe yaşamıştır. Bizim ne milli kültürümüzde ne de dinimizde ayrımcılık var.” diye konuştu.

        Destici, ülkeyi yönetenlerin Türkiye’de gerçekleşen sıkıntılarda büyük vebali olduğunu savundu. Mustafa Destici, şunları söyledi: “Diğer kesimler, Türkiye’de sürekli yok sayıldı. Bu, hep böyle sürecek sandılar. Fakat, dışlanan bazı kesimler, dini inancı olmayan, vatan hassasiyeti olmayan bazı kesimleri eline kaldı, maalesef. Bizim Kürt kardeşlerimiz ile sorunlarımız yoktu, onların haklı talepleri görmezden gelindi. Tüm Kürtler, sonra terörist ilan edildi. Şimdi PKK gibi örgüt, Kürtlerin temsilcisi olarak kabul edildi. Biz, din kardeşimiz ile konuşamıyoruz. Alevi vatandaşlarımızın da talepleri dikkate alınmamış. O kesim de ateist kesimlerden bir güruhun eline kalmış. Bir sürü şey var. Maalesef bunların eline koz verilmiş. Bunlar, dış güçlerin kontrolüne de girebiliyorlar. Bunu bir kısmı farkında olarak giriyor, bir kısmı da farkında olmadan girebiliyor. Bu anlamda milletin birlik ve beraberliğine katkı sağlıyorsunuz.”
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.