1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Moldova'da Siyasi Kriz Noktalandı, Başbakan Seçildi
Moldovada Siyasi Kriz Noktalandı, Başbakan Seçildi

Moldova'da Siyasi Kriz Noktalandı, Başbakan Seçildi

Moldova, hükümetin 3 Mart'ta düşmesinin ardından erken seçimlere gitmekten son anda kurtuldu.

A+A-

Moldova, hükümetin 3 Mart'ta düşmesinin ardından erken seçimlere gitmekten son anda kurtuldu.

Üst düzey bürokratlar ve siyasetçilerin katıldığı yasadışı av partisinde kaza kurşunuyla ölüm olayıyla hükümet ortakları arasında çıkan görüş ayrılığı başbakan ve meclis başkanını koltuğundan etti. Liberal Demokrat Parti (LDPM), Demokrat Parti (DM) ve Liberal Parti'nin (LP) oluşturduğu AB İttifakı koalisyon dağılma noktasına kadar geldi.

AB adına Kişinev'e gelen İngiliz Parlamenter Grehem Uotson, ''Moldova’nın AB’ye yaklaşması için yardım paketi hazır. Fakat AB İttifakı koalisyonu birleşmeli. Eğer birleşemezse Moldova’nın geleceğini karanlık görüyorum.'' sözleriyle koalisyon ortaklarını uyardı.

Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti, dün parlamentoda yaptığı konuşmada ''Hedefimiz Avrupa Birliği, illegal kazanç ve fakirlikle mücadele.Modernizasyon sürecini başlattık. Sizleri aklı selim düşünceye davet ediyorum. Önümüzde iki yol var. Ya erken seçimlere gideceğiz. Ya da Yeni hükumeti kurarak yola devam edeceğiz ." dedi. Mecliste yapılan oylamada eski Dışişleri Bakanı Yuriy Leanca başkanlığındaki kabine listesi güvenoyu aldı. Yeni Başbakan Leanca ''Destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Halkımızın isteklerini hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Kabinede 4 bakan değişirken diğer bakanlar sabit kaldı. Meclis Başkanlığı'na ise İgor Korman seçildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.