1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müdahale, Esad'ın koltuğunu vurmalı!
Müdahale, Esadın koltuğunu vurmalı!

Müdahale, Esad'ın koltuğunu vurmalı!

ABD, Rusya, Fransa ve Almanya liderleriyle bir araya gelecek olan Erdoğan, kimyasal silah kanıtlarını masaya koyacak!.

A+A-

Başbakan Tayyip Erdoğan, yarın G-20 Liderler Zirvesi için Rusya'nın St. Petersburg şehrine gidecek. Dünya ekonomisinin masaya yatırıldığı zirveye bu kez Suriye damgasını vuracak. Erdoğan, zirvede Suriye ile ilgili ikili görüşmelerde bulunacak. ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile birebir görüşmeler yapacağı öğrenilen Erdoğan'ın çantasında Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin MİT'in yaptığı çalışmalar olduğu öğrenildi. MİT, Suriye'de Birleşmiş Milletler'den daha önce harekete geçmiş ve aldığı numuneler ile kimyasal silah kullanıldığına dair bulgulara ulaşmıştı. Ayrıca kimyasal silahlar taşıyan füzelerin ne zaman, hangi füze taburlarından atıldığı ve hangi füzelerin kullanıldığına ilişkin teknik detaylar tespit edilmişti..

Başbakan Erdoğan Rusya'ya yarın hareket edecek. Perşembe günü, G-20 liderler zirvesine katılacak Erdoğan'ın mesaisinin önemli bir bölümünü liderlerle yapacağı ikili görüşmeler oluşturacak. Suriye'ye müdahale konusunda Türkiye'nin başından beri savunduğu noktada olduğunu hatırlatacak olan Erdoğan'ın, dünyanın ve özellikle BM'nin sessiz kalmasından dolayı ölümlerin arttığını söyleyeceği öğrenildi. Erdoğan, özellikle BM Güvenlik Konseyi'ndeki "veto hakkı" sebebiyle Suriye'de insanlık suçu işlenmesinin önüne geçilemediğini vurgulayacak. Sorunun çözümü için oluşturulacak gönüllüler grubunun önemini anlatacak. Erdoğan'ın ayrıca BM'nin hantal ve çözüm üretemeyen yapısının değişmesi için de sık sık gündeme taşıdığı eleştirileri liderlere bir kez daha aktaracağı kaydedildi. Başbakan Erdoğan'ın 30 Ağustos Resepsiyonu'nda dile getirdiği "Esad'ı göndermedikçe müdahalenin anlamı olmaz" düşüncesini liderlerle yapacağı görüşmelerde de paylaşacağı belirtildi. Türkiye'nin elindeki istihbarat bilgilerini paylaşacak olan Erdoğan, "Esad gitmezse daha çok kan dökecektir" mesajı verecek. Başbakan Erdoğan'ın çantasında 2020 Olimpiyatları dosyası olduğu da öğrenildi. Erdoğan'ın, kurmaylarına Olimpiyatlar ve İstanbul'un Olimpiyatlara katacağı değerler ile ilgili bir dosya hazırlattığı belirtilirken, Olimpiyat oyunlarının İstanbul'a gelmesi için liderlerden destek isteyeceği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı, sahte twitter, Facebook hesaplarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in ismi kullanılarak sosyal medyada twitter, Facebook ve benzeri hesap ve sayfaların açıldığı görülmektedir. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e ait resmi veya özel bir sosyal medya hesabının veya sayfasının bulunmadığı, bu kapsamda internette yer alan bu ve benzeri hesapların tamamının sahte (fake) olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Mehmet Erten'in bir yıl daha YAŞ üyeliğine devam edeceği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay "Hava Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Orgeneral Mehmet Erten, 30 Ağustos 2013 tarihi itibariyle; kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştır" açıklamasında bulundu. Bazı gazetelerde Erten'in istifa dilekçesi vermediği, bu kararının Karargâh'ta "sürpriz" olarak değerlendirildiği iddia edilmişti..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.