1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MÜDÜRE KIYAK RAPOR
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MÜDÜRE KIYAK RAPOR

A+A-

MÜDÜRE KIYAK RAPOR

KİM BU KONTROLÖRLER?

-HAPİS CEZASI ALAN MÜDÜRE KONTROLÖR KIYAĞI-

MAHKEMENİN ‘SUÇLU’ DEDİĞİ MÜDÜRE KONTROLÖRLER ‘SUÇSUZ’ DİYE RAPOR DÜZENLEMİŞ!!

Sevgili okuyucularım, size bu yazıyı yazarken bir yandan elime geçen raporu okuyor; bir yandan da okudukça dişlerimi sıktıkça sıkıyorum. Diyeceksiniz ki ‘ Aykut bey hayrola’ Vallaha hayır mayır değil!. İsterseniz lafı uzatmadan bence soruşturma konusu olabilecek şu raporu sizlere bir açıklayayım.

Daha iki yazı öncesi yazdım. Etki Haber’in arşivinde hala duruyor. Başlığı da ‘İŞTE O MÜDÜR’ diye..

Kimdi bu müdür? İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü Eski Başmüdür Vekili; şimdinin ise Müsteşarlık Müşaviri Selahattin Aldemir.  Ne yapmıştı peki? Onu da hatırlatalım; ‘Görevini suiistimal etmişti’ Peki, mahkeme ne karar vermişti? Hemen onu da yazalım ama büyük harflerle yazalım ki, başta biri baş kontrolör diğeri ise kontrolör olan iki şahıs ve gümrük camiası yeniden okusun!!

YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA

“SANIĞIN SUÇLAMALARA KARŞI İNKÂRA YÖNELİK SAVUNMASI MAHKEMEMİZ TARAFINDAN SAMİMİ GÖRÜLMEMİŞ; GÖREVİNİN GEREĞİNİ YAPMAKTA İHMALKÂR DAVRANDIĞI YOLUNDA MAHKEMEMİZDE TAM VE TARAFSIZ BİR KANAAT OLUŞTUĞUNDAN SANIĞIN CEZALANDIRILMASI SONUCUNA VARILMIŞ; ANCAK HÜKMÜN AÇIKLANMASININ GERİ BIRAKILMASININ UYGUN OLDUĞU DÜŞÜNÜLEREK AŞAĞIDAKİ HÜKÜM KURULMUŞTUR:

HÜKÜM:

SANIĞIN GÖREVİ SIRASINDA İHMALKÂR DAVRANDIĞI MAHKEMEMİZCE SABİT GÖRÜLDÜĞÜNDEN SUÇ KONUSUNA, ÖNEM VE DEĞERİNE SANIĞIN KASTINA VE DİĞER ÖZELLİKLERİNE GÖRE TCK/257/2 MADDE GEREĞİNCE TAKDİREN 6 AY MÜDDETLE HAPSİNE,

TCK 62. MADDE GEREĞİNCE SANIĞIN GEÇMİŞİ, SOSYAL İLİŞKİLERİ FİİLDEN SONRA VE YARGILAMA SÜRECİNDEKİ DAVRANIŞLARI SEBEBİYLE CEZASINDA TAKTİREN 1/6 ORANINDA İNDİRME YAPILARAK 5 AY MÜDDETLE HAPSİNE,

CMK 231/8 MADDESİ GEREĞİNCE SANIĞIN 5 YIL SÜRE İLE DENETİM SÜRESİNE TABİ TUTULMASINA,

CMK 231/11 MADDESİ GEREĞİNCE DENETİM SÜRESİ İÇİNDE KASTEN YENİ BİR SUÇ İŞLENMESİ HALİNDE HÜKMÜN AÇIKLANMASINA YA DA YENİDEN DEĞERLENDİRME YAPILARAK YENİ BİR MAHKÛMİYET HÜKMÜNÜN KURULMASINA KARAR VERİLMİŞTİR”

“Meğerse O Suçsuzmuş!”

Mahkeme böyle demişti demesine ama gelin görün ki meğerse bizim Selahattin Bey suçsuzmuş; görevi suiistimal edenler ise Pamuk Prenses ile Yedi Cücelermiş!..

Peki, bu Selahattin Bey’i kim suçsuz ilan etmiş? Gümrük Baş kontrolü FAHRİ PASLI ile Gümrük Kontrolörü ÖZLEM ÖZGÜR BÜYÜKDERE. Her iki kontrolör yaptıkları derinlemesine ve titiz araştırmaları sonucu hazırladıkları raporlarında aynen şöyle demişler:

‘SELAHATTİN ALDEMİR’İN 5237 SAYILI KANUN’UN 257. MADDESİNDE TANIMLANAN SUÇU OLUŞTURACAK BİR GÖREVE AYKIRI HAREKET, GÖREVİNİ YAPMADA GECİKME VEYA İHMALİNDEN SÖZ EDİLEMEYECEĞİNDEN BAHİSLE ADI GEÇEN HAKKINDA SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİNİN UYGUN OLACAĞININ MÜTALAA EDİLDİĞİ..’

Vay Vay Vay.

Ne rapor ama değil mi değerli okurlarım. Şimdi ben dişimi sıkmayayım da kim sıksın!. Meğerse adamcağız sütten çıkmış ak kaşıkmış! Meğerse mahkeme yanlış karar vermiş! Şimdi her iki kontrolörün hazırladığı o raporun peşindeyim. Bakalım mahkemenin ‘İnandırıcılıktan uzak bulduğu SELAHATTİN ALDEMİR’i bu iki kontrolör nasıl inandırıcı bulmuş. Bakalım her iki kontrolör soruşturma safhasında kimleri dinlemiş te Aldemir’e yöneltilen iddiaları çürütmüş!’ Çok yakında yine bu köşede bekleyin.

YAZARIN NOTU:

Gümrük Müsteşarlığı’na bağlı bir genel müdürlükteki çok büyük bir skandalı ise, mahkeme evraklarına dayanarak yine ETKİHABER’ DEKİ köşemde ve KARADENİZ TV’DEKİ ‘Sesli Düşünceler’ programımda çok kısa bir süre sonra kamuoyuyla paylaşacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum