1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. 'Müfettişlere Rüşvet Operasyonu'
'Müfettişlere Rüşvet Operasyonu'

'Müfettişlere Rüşvet Operasyonu'

Milyonluk para cezasını silmeye karşılık önce 250 bin, ardından 50 bin istediler para alışverişinde basıldılar.

A+A-

İstanbul'da, kontrole gittikleri bir reklam şirketinde tespit ettikleri evrak eksikleri karşılığında kestiği yüksek para cezasını kaldırmak için 250 bin lira rüşvet isteyen 4 vergi müfettişi ile onlara yardım eden biri mali müşavir 6 kişilik bir rüşvet şebekesi yakalanarak gözaltına alındı.

Garson ve vale kılığına giren polisin, rüşvetçi müfettişlerden birisini aracıyla birlikte para alışverişi yaptığı sırada suç üstü yapıp gözaltına aldığı soruşturmada, 250 bin liradan 50 bin liraya indirilen rüşvetin ortağı diğer 3 müfettiş ile bir mali müşavir ise işyerlerine yapılan baskınla yakalanarak gözaltına alındı.

ARACI, PAZARLIĞI 250 BİN LİRAYLA BAŞLATTI!

fft16_mf13208984.jpeg

Ümraniye'de bulunan bir reklam şirketine 2 ay önce teftişe giden vergi müfettişleri, yaptıkları incelemede muhasebe kayıtlarında bir defterin eksik olduğunu belirterek tutanak tutup milyon liraya yakın bir ceza keserek şirketten ayrıldı. Tutulan tutanağın ardından bir süre sonra işyeri sahibi Y.E.'yi arayan N.T. isimli bir şahıs, tutanağı tutan vergi müfettişlerini tanıdığını, aracılık yaparak 250 bin lira karşılığında bu cezadan kendilerini kurtarabileceğini söyledi.

Telefon görüşmesinin ardından iş yeri sahibi Y.E., Maliye Bakanlığı'na başvurarak kendisinden rüşvet istendiğini bildirdi. Bunun üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Maliye Bakanlığı, durumu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletti.

Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri iş yeri sahibi Y.E.'ye ulaşarak 250 bin lira isteyen aracıyla pazarlık yapmasını istedi.

PARA TESLİMİNDE OPERASYON BAŞLADI

Polisin talebi üzerine başlatılan sözde pazarlıklar sonucu şüphelilerin istediği 250 bin liralık rüşvet pazarlıkla 50 bin liraya kadar indirildi. İş yeri sahibi Y.E. olaya aracılık yapan N.T. ile Maltepe'de bir kafeterya da buluşarak seri numaraları alınmış 50 bin lirayı teslim etti. Aracı N.T. parayla birlikte kafeteryadan ayrılarak 10 dakika otomobiliyle dolaşıp başka bir kafeteryada vergi müfettişlerinden H.K. ile buluştu. Polis, şüphelilerin buluştuğu kafe de geniş güvenlik önlemleri alarak, iş yerinde çalışan garson ve valelerle yer değişip vale ve garson kılığına girdi. Bazı polis memurlarınında müşteri gibi girerek masalara yerleştiği kafeterya ya, bir süre birlikte oturan N.T. ile parayı teslim edeceği müfettiş H.K. para teslimi için dışarı çıktığı sırada harekete geçen ekipler, H.K.ile N.T.yi para alışverişi sırasında suç üstü yaparak yakalayıp gözaltına aldı.

4 MÜFETTİŞ, BİR MALİ MÜŞAVİR, BİR ARACI

Rüşvetin aracısıyla alıcısını yaptığı suç üstü operasyonla yakalayıp gözaltına alan ekipler, derinleştirdikleri soruşturmada rüşvetten pay alacağını belirlediği mali müşavir A.H.K. ile vergi müfettişleri E.D., M.A. ve M.K.'yı da iş yerlerine yaptığı baskınla yakalayıp gözaltına aldı. Emniyetteki ifadeleri alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

F.Zengin/MİLLİYET

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.