1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Müftü Eşiyim' Diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman Değilim, Üzgünüm
Müftü Eşiyim Diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman Değilim, Üzgünüm

'Müftü Eşiyim' Diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman Değilim, Üzgünüm

Başörtüsü takıp 'müftü karısıyım' diyerek 'Başbakan'ı istifaya davet ettiği' video ile sosyal medyada gündem olan CHP eski Burhaniye ilçe başkanının eşi Gül Taşlı Cenal, bugün medyanın önüne çıkarak gazetecilerin sorularını cevapladı.

A+A-

Başörtüsü takıp 'müftü karısıyım' diyerek 'Başbakan'ı istifaya davet ettiği' video ile sosyal medyada gündem olan CHP eski Burhaniye ilçe başkanının eşi Gül Taşlı Cenal, bugün medyanın önüne çıkarak gazetecilerin sorularını cevapladı. Aile içinde doğaçlama çekilmiş bir videonun, Facebook'ta bilgisi dışında paylaşılması nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Cenal, videonun sonuçları ile ilgili pişman olmadığını ama üzgün olduğunu söyledi. Cenal, "Bu videonun hazırlanması planlı birşey değil. Ben planlamış ve internette yayınlamış olsaydım, pişman olabilirdim. Ama sonuçları ve partime verdiği zarar nedeniyle sadece üzgün olduğumu söyleyebilirim." dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesi İskele Mahallesi'nde eşine ait işyerinin bahçesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Gül Taşlı Cenal, "Zor günler geçiriyorum. Ben burada Gezi Parkı eylemleri ile ilgili konuşmak istemiyorum. Benimle ilgili gündem çok farklı. Bu süreçte, şöyle bir durum gelişti. 16 Haziran günü biliyorsunuz ki bir olay yaşandı. O gün ben orada değildim. Fakat İstanbul’daydım. Kız kardeşim erken doğum yapmıştı. Dolayısıyla birkaç gün önceden İstanbul’a gitmiştim. O gün Kazlıçeşme mitingi vardı. Kazlıçeşme mitinginde bir AKP’li bayan ilginç bir sevgi gösterisinde bulunmuştu. Tabi tüm sosyal medya bununla çalkalandı. O gün bende annemlerde 'şaka olsun' diye, çocuklar annemin başörtüsünü alarak, bana taktılar. Bende ara sıra yaptığım gibi annemin taklidini yapmaya başladım. Gülmeye başladılar. Ama herhangi bir hazırlık falan yok. Aniden gelişen bir olay. Annem gibi konuşarak, abartarak, eleştirerek bir konuşma yaptım. Tamamen eleştirel bir konuşması yaptım. " dedi.

Videonun bazı internet sitelerinde yayınlanması üzerine uyarı mahiyetinde bu sitelere silinmesi için e-mail attığını ifade eden Cenal, "'Ben böyle bir kadın değilim. Kapalı bir kadın değilim yanlış bir şey. Ayıp bir şey çocuklar yapmış. Lütfen silin gereksiz bir şeye imza atmayalım' dedim. Dinleyip silenler oldu. 'Bizden çıktı çok yayıldı' diyenler oldu. CHP’den bir tepki olmadı. Beni arayarak bir tepki veren olmadı. Çünkü ben partinin aktif bir üyesi değilim." şeklinde konuştu.

Annesinin ve teyzesinin başörtülü olduğunu başlarını örterek dışarı çıktığını anlatan Cenal şöyle konuştu: " Asla başörtüsüyle dalga geçmedim. Haşa ne benim haddime olur ne başka kimsenin haddine. İnsanların inançlarına saygılıyım, bende bu ülkenin vatandaşıyım. Başörtü belki takabilirim. Yaşımda ilerliyor. Yarın obürgün olabilir, farklı düşünebilirim. Düşüncelerim değişebilir. Üniversite de türbanlı arkadaşlarımın yanında oldum. Açıkçası onların eylemlerine katılmışlığım var. Çok yakın türbanlı arkadaşlarım da var. Orada kötü niyet, orada karikatürize var. Bir hakaret yok. Bir komedi var. Başbakan'a söylediğim sadece 'Erdoğan istifa et'tir. Karakola ne amaçla çağrıldığımı bilemiyorum. Karakolda ifademi verdim, sadece ifade vermeye gittim."

Videonun sonuçlarıyla ilgili pişman olmadığını, çünkü aile içinde doğaçlama gelişen bir olay sonrasında çekilen videonun, bilgisi dışında yayınlanması nedeniyle kendisini sorumlu görmediğini anlatan Cenal şunları ifade etti: "Dürüst davranmak zorundayım. İnsanların karşısında zor durumda kaldım. Ama sonuçları ve partime verdiği zarar nedeniyle üzgün olduğumu söyleyebilirim. Ama benim planlamadığım, paylaşmadığım bir video için pişman olduğumu söyleyemem ."
CİHAN

'Müftü eşiyim' diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman değilim, üzgünüm

'Müftü eşiyim' diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman değilim, üzgünüm

'Müftü eşiyim' diyen Gül Taşlı Cenal: Pişman değilim, üzgünüm

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.