1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Muğla Ormanları Alev Alev
Muğla Ormanları Alev Alev

Muğla Ormanları Alev Alev

Muğla’nın Marmaris, Seydikemer ve Ula ilçelerinde önceki gece peş peşe orman yangınları çıktı!

A+A-

Orman yangınlarına İzmir, Aydın ve Denizli’den takviye ekipler çağrıldı. Orman yangınları 14 saatlik aranın ardından kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başladı. Yangınlarda 18 işçi dumandan zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Muğla’da 19 Ekim tarihi itibariyle yıl boyunca 305 adet orman yangını çıktı ve bu yangınlarda 641 hektar ormanlık alan kül oldu.

18 işçi zehirlendi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki akşam saat 18.00 sıralarında Beldibi Mahallesi Seki mevkiinde ormanlık alan içerisinde bulunan evin balkonunda tüp patladı. Patlamanın etkisiyle tüpün parçaları ormana sıçradı ve yangın başladı. Rüzgarın şiddetli esmesiyle alevler büyüdü. Yangına 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisi müdahale etti. 600 hektarlık alanda etkili olan ve 45 hektarlık kızıl çam ormanın kül olduğu yangın 14 saat sonra kontrol altına alındı ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Marmaris’te alevleri söndürmek isteyen 18 işçi dumandan zehirlendi ve hastaneye kaldırıldı. Yangın işçilerinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Erkekler yangına çağrıldı

Marmaris’te çıkan orman yangını devam ederken Muğla’nın yeni ilçesi Seydikemer’de saat 19.00 sıralarında orman yangını çıktı. Çıkış sebebi henüz belirlenemeyen orman yangınına 13 arazöz ve 70 orman işçisiyle müdahale etti. Seydikemer’de meydana gelen yangın nedeniyle Belediye hoparlöründen yapılan anons ile 18-40 yaş arası sağlıklı erkekler yangın söndürme çalışmalarına katılmak üzere göreve çağrıldı. 50 hektarlık ormanlık alanda etkili olan yangında 9 hektarlık orman alanı alevlere yenik düştü. Seydikermer’de çıkan orman yangını 12 saat sonra kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri yangının sabotaj sonucu çıktığını tahmin ediyor.

Akyaka’da Sazlık yangını

Muğla’nın Marmaris ve Seydikemer ilçelerinde orman yangınları devam ederken saat 20.00 sıralarında  bir yangın haberi de Muğla’nın Ula İlçesine bağlı Akyaka Mahallesinden geldi. Rüzgarın  etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler 80dönümlük sazlık alanı sardı. Su samurlarıyla çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yapan sazlıktaki yangına Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti. Arazinin bataklık olması nedeniyle söndürme çalışmaları güçlükle yapıldı. Sazlıktaki birçok hayvana ait yuvalar ise kül oldu. Akyaka'nın üzeri yangın nedeniyle dumanlarla kaplandı. Aynı alanda geçen yıl yangın çıkmış ve sazlık alandaki sazlıkların büyük bölümü yanmıştı.

Yetkililer yangın mahallinde..

Marmaris’te ki orman yangını Vali Vekili Fethi Özdemir, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, Muğla Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Çelik ve Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel yakından takip etti. Vali Vekili Fethi Özdemir “Yangına 32 arazöz, 37 teknik eleman, 14 su tankeri, 10 ilk müdahale aracı, 6 dozer ve 266 orman işçisiyle müdahale etti. Yangında herhangi bir can kaybı söz konusu değil. Dumandan zehirlenen 18 kişinin hayati tehlikesi yok” dedi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara “Helikopterlerin yangına geç müdahale ettiği iddiası asılsızdır. İki helikopter Fethiye'deki yangından bölgeye hareket etti. Yaklaşık 80 kilometre hızla esen rüzgar vardı. Hava kararmak üzere olduğu için helikopterler birkaç sorti yaptılar ve akşam şartlarında çalışmaları riskli olduğu için yere indiler. Yer ekiplerimiz süratle müdahale etti” dedi.

unnamed.20141020190536.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.