1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muğla'nın Yürüyüş Yolları Ve Bisiklet Rotaları Turizme Kazandırılacak
Muğlanın Yürüyüş Yolları Ve Bisiklet Rotaları Turizme Kazandırılacak

Muğla'nın Yürüyüş Yolları Ve Bisiklet Rotaları Turizme Kazandırılacak

Muğla'da, Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı çalışmaları kapsamında ilin yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları gün yüzüne çıkarılacak.

A+A-

Muğla'da, Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı çalışmaları kapsamında
ilin yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları gün yüzüne çıkarılacak. Bu rotalar, turizme yönelik hem yabancı hem de yerli vatandaşların kullanımına açılacak.

        Valilik Özer Türk Toplantı Salonu'nda yapılan Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı bilgilendirme toplantısına Vali Fatih Şahin'in yanı sıra daire müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Vali Şahin yaptığı konuşmada, Eurovelo rotalarına Muğla’nın da katılmasının önemine değinirken yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Vali Şahin, “Bu alternatif turizmin önemli çalışmalarından biri. Valilik olarak biz ve sivil toplum kuruluşları bu tür faaliyetleri önemsiyoruz. İlimizde bisiklet rotalarının oluşturulması için muhteşem bir potansiyel var. Hali hazırdaki potansiyelleri harekete geçirmeli ve yeni rotalar tespit etmeliyiz. Turizmin 12 aya yayılması ve kıyılardan iç bölgelere çekilmesi açısından bu çalışmalar çok önemli. Bu doğrultuda yürüyüş yollarını gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. Bu yolları hem yabancı hem de yerli vatandaşların kullanması için açıyoruz.” dedi.

        Ülkedeki yürüyüş yolları ve doğayla ilgili faaliyetlerin giderek arttığını ifade eden Şahin, bu tür rotaların daha çok olması gerektiğini vurguladı. Ülkedeki en önemli eksiklerden birinin bisiklet ve yürüyüş yolu rotalarının olmaması olduğunu dile getiren Şahin, sözlerine şöyle devam etti: “Avrupa’da yıllar önce bu rotalar belirlenmiş. Biz de fırsatı kaçırmadan var olan potansiyeli, yürüyüş yollarımızı ve bisiklet rotalarımızı gün yüzüne çıkarmamız lazım. Önümüzdeki yıllarda ilimizde bu konuyla ilgili önemli bir ilerleme olacağına inanıyorum. Önemli olan bu faaliyetleri bu güzellikleri ortaya çıkarmak. Turizmde çeşitlendirme amacımız süreyi uzatmak. İç bölgelere yerli ve yabancı turistleri çekmek için bu tür faaliyetleri gün yüzüne çıkartmak önemli. Bu yapılan çalışmaları tanıtmak, turistlere bu tür yerlere sahip olduğumuzu duyurmanın önemi de yadsınamaz.”

        Eurovelo-Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Ulusal Koordinatörü Feridun Ekmekçi ise Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı çalışmalarının Avrupa Parlamentosu tarafından sürdürülebilir turizm ve ulaştırma çalışmaları kapsamında desteklendiğini ifade etti. Eurovelo Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı'na katılmak için bölgesel ve ulusal yönetici ve karar vericilerin desteklerinin önemli olduğuna vurgu yapan Ekmekçi, Eurovelo uzun yol bisiklet rotalarının geçtikleri ülkeler ve şehirlerde, sürdürülebilir alternatif turizm imkanları, sosyoekonomik yapıya destek, prestij kazanımı, uluslar arası tanınırlık sağladığını sözlerine ekledi. CİHAN

Muğla'nın yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları turizme kazandırılacak

Muğla'nın yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları turizme kazandırılacak

Muğla'nın yürüyüş yolları ve bisiklet rotaları turizme kazandırılacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.