1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Muhtarlar, Buğday Alımında "Randevu Sistemi" Hakkında Bilgilendirildi
Muhtarlar, Buğday Alımında Randevu Sistemi Hakkında Bilgilendirildi

Muhtarlar, Buğday Alımında "Randevu Sistemi" Hakkında Bilgilendirildi

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Tarım Komitesi tarafından köy muhtarlarına yönelik buğday alımındaki "Randevu Sistemi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

A+A-

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği (BİŞDER) Tarım Komitesi tarafından köy muhtarlarına yönelik buğday alımındaki "Randevu Sistemi" hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde yapılan toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Toprak Mahsulleri Ofisi İl Müdür Yardımcısı Sevdan Sel, Tarım Komitesi Başkanı Bülent Cihangir ve çok sayıda köy muhtarı katıldı. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Trakya topraklarının çok bereketli olduğunu belirterek ancak arazilerin toplu olmamasının bir dezavantaj olduğunu söyledi.

Dünya ile rekabet edilebilmesi için tarımsal alanların toplulaştırılması gerektiğini vurgulayan Sarı Edirne'de hedeflerinin yüzde 47 civarında olan toprak toplulaştırma oranını yüzde 100'e tamamlamak olduğunu kaydetti.
TMO İl Müdür Yardımcısı Sevdan Sel, buğday alımındaki randevu sistemine geçen yıl tam geçilemediğini ifade etti.
Ofisin önündeki sıra beklemeyi azaltmak için sisteminin tamamen faaliyette olacağını aktaran Sel, 24 Haziran'dan öncesi çiftçilerin kayıt sistemini güncelleştirmesini istedi.

"ALANIN UZMANLARINI ÇİFTÇİLERLE BULUŞTURDUK"

BİŞDER Tarım Komitesi Başkanı Bülent Cihangir, Trakya'nın Türkiye tarımında söz sahibi bir bölge olduğunu belirtti. Tarımda kalite ve verimin artırılması için yeni bilgilere ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Cihangir, bu kapsamda alanın uzmanlarını çiftçilerle buluşturduklarını açıkladı.

Yıl boyuncu çiftçilere çeşitli bilgilendirme programları düzenlediklerini dile getiren Cihangir, programa katılan çiftçilerin tarımsal alanla ilgili yeni bilgiler edindiğini aktardı.

Cömlek Akpınar Köyü Muhtarı İsmail Aslan, BİŞDER tarafından düzenlenen programlarla işin uzmanlarının kendi ayaklarına geldiğini dile getirdi.

Bu tür programların kendileri açısından çok verimli geçtiğini anlatan Aslan, uzmanlar sayesinde yeni bilgiler edindiklerini söyledi.
CİHAN

Muhtarlar, buğday alımında

Muhtarlar, buğday alımında

Muhtarlar, buğday alımında

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.