1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Muratpaşa Belediyesi'nden 'antalya Lezzet Ustaları' Kitabı
Muratpaşa Belediyesinden antalya Lezzet Ustaları Kitabı

Muratpaşa Belediyesi'nden 'antalya Lezzet Ustaları' Kitabı

Antalya'nın yöresel yemeklerini yapan işletmelerin öyküleri Muratpaşa Belediyesi tarafından kitap haline getirildi. İşletmelerin ve yöresel tatların öykülerinden oluşan kitabın dağıtımına başlandı.Antalya'nın yöresel d

A+A-

Antalya'nın yöresel damak tadını gelecek nesillere taşımak amacıyla çalışma başlattıklarını belirten Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, "Giderek yaygınlaşan ayaküstü yemek alışkanlığı, hayatımızda yöresel alışkanlıkları ve tatları azaltıyor. Ancak ne mutlu ki, tüm olumsuzluklara karşın Antalya'nın tarihinden gelen kendine özgü damak tatlarının üretimi bireysel çabalarla sürdürülmeye çalışılmakta. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi olarak geçmişten gelen tatların, aynı zamanda turistik bir değer yaratılarak sürdürülmesi çabalarına duyarsız kalamazdık" dedi. 'Antalya Lezzet Ustaları' ismini verdikleri kitabın dağıtımına başladıklarını ifade eden Evcilmen, zaman zaman duygusal anlar yaşandığını ifade etti.

Kitapta, Yenigün Gıda, Piyazcı Sami, Hakkı Baba Dönercisi, Hayfa Barut, Topçu Şiş Kebap, 18'in Boğaçası, Börekçi Tevfik, Zamora, 7 Mehmet, Antalya Kebap ve Paçacı Şaban gibi çok sayıda işletme yer alıyor. (CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.