1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Müsiad Bursa Şubesi Lojistik Sektörünün Geleceğini Tartıştı
Müsiad Bursa Şubesi Lojistik Sektörünün Geleceğini Tartıştı

Müsiad Bursa Şubesi Lojistik Sektörünün Geleceğini Tartıştı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu üyeleri, Merinos Göl Park’ta düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Lojistik Sektör Kurulu üyeleri, Merinos Göl Park’ta düzenlenen toplantıyla bir araya geldi. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan ve MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu’nun da katıldığı toplantıda, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün, katılımcılara Bursa’da yapılması gündemde olan Lojistik Köy ile ilgili son bilgileri paylaştı.

MÜSİAD’ın, kurulduğu günden bu yana her zaman ülke menfaatleri doğrultusunda proje ve çalışmalar yaptığını belirten MÜSİAD Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu, “MÜSİAD, her zaman bu ülkeye katma değer sağlayacak çalışmalar yürütmektedir. Halen de hükümetin 2023 yılı için koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefi ve 10. büyük ekonomik ülke hedefinin tutması için MÜSİAD var gücüyle proje, fikir üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir. Her ne kadar ülkenin büyümesini ve gelişmesini istemeyenler olsa da MÜSİAD her daim bu hedeflerin tutması ve daha büyük hedeflere ulaşmak için fikir ve proje üretecektir. Bugün tartışacağımız lojistik köy projesi de MÜSİAD’ın Bursa ve ülke yararı için üretmiş olduğu fikirlerden bir tanesidir. Diğer SİAD’ların da projeyi sahiplenmesi bizleri memnun etmektedir. MÜSİAD her daim Bursa ve ülke yararı için sağlıklı ve yapıcı projeler üretmiştir ve üretecektir. Lojistik Köy projesinin de Bursa’da kurulması için var gücümüzle destekliyoruz.” dedi.

Türk taşımacılık sektörünün 2023 yılı için toplamda 50 milyar dolarlık ciro ve 1,5 milyon istihdam hedeflediğini dile getiren MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Said Akgün ise “Sektörümüz, Dünya Bankası Lojistik Performans Endeksi'nde 2010 yılında 39. sırada yer alırken, bu yıl 12 basamak birden atlayarak, 155 ülke arasında 27. sıraya yükseldi. Gelecekte de ilk on sıraya girmenin hesaplarını yapıyor.” şeklinde konuştu.

Lojistik köy konusunda da açıklamalarda bulunan Akgün, lojistik köyün, ulusal ve uluslararası düzeydeki nakliye, lojistik, eşya dağılımıyla ilgili tüm faaliyetlerin muhtelif işleticiler tarafından yürütülen bölge olduğunu ifade etti. Akgün, “Bu köyün metropole yakın, en az 250 hektar alanda kurulması ve kara yoluyla demir yolu ulaşımının gelişmiş olması gerekir. Lojistik köyde ayrıca taşımacılık, depolama, gümrükleme, ithalat - ihracat, bankacılık ve danışmanlık gibi hizmet verilmelidir.” diye konuştu.

"LOJİSTİK KÖY BÖLGESEL OLSUN"

Bursa’ya bölgesel lojistik köy istediklerini vurgulayan Akgün, şunları söyledi: “Biz Bursa’ya yapılacak lojistik köyün bölgesel olması halinde daha fazla randıman alacağımıza inanıyoruz. Çünkü Bursa, konumu ve ekonomik yapısıyla bölgesel olarak lider il durumundadır. Bu yüzden lojistik köyü, bugünü düşünerek değil de önümüzdeki yıllarda Bursa’nın yapısını düşünerek yapmamız gerekir. Bu proje, binlerce kişiye istihdam sağlayarak, Bursa’nın ileriye dönük hedeflerine katkı sağlayacak.”

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Akan ise Osmangazi Belediyesi olarak, lojistik köy projesine her zaman destek olduklarının altını çizerek, proje üzerinde çalıştıklarını ve bu projenin Bursa’ya katma değer sağlayacağını söyledi.


CİHAN

MÜSİAD Bursa Şubesi lojistik sektörünün geleceğini tartıştı

MÜSİAD Bursa Şubesi lojistik sektörünün geleceğini tartıştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.