1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Müsiad Makinecileri Buluşturdu
Müsiad Makinecileri Buluşturdu

Müsiad Makinecileri Buluşturdu

Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Bursa Şubesi Makine Sektör Kurulu üyeleri, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu ve MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Topak’ın da katıldığı toplantıda bi.

A+A-

Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Bursa Şubesi Makine Sektör Kurulu üyeleri, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, MÜSİAD Sektör Kurulları Başkanı Rıdvan İmamoğlu ve MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Topak’ın da katıldığı toplantıda bir araya geldi.

Sümbüllü Bahçe Konağı’nda gerçekleştirilen 'Makine Sektöründe Ar-Ge, Markalaşma ve Destekler' konulu toplantıda, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ve dekan yardımcısı Yar. Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız da gerçekleştirdikleri sunumla MÜSİAD Makine Sektör Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Türkiye’nin 2023 doğrultusunda makine sektöründe 100 milyar dolar hedef koyduğunu belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, “Bu konulan hedefe, altı doldurulduğu takdirde ulaşılacaktır. Sanayiciler olarak mevcut durumumuzdan daha ileri gidebilmek adına Ar-Ge’ye ve ürünlerimizin değerini arttıracak diğer çalışmaları arttırmamız gerekir.” dedi. Makine sektörünün diğer sektörlerin çoğunluğunu kapsadığını ve gelişmiş ülkelerin bu sektörden oldukça yararlandığının altını çizen Çepni, bu tarz toplantılarla makine sektöründe farkındalık oluşturulabileceğini ifade etti.

Makine sektöründeki sıkıntıları dile getiren MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Mehmet Topak ise “2023 hedeflerine doğru ilerlerken, kalifiye eleman ihtiyacımız, Ar-Ge eksiklerimiz, marka olamamamız ve yıllardır bir bütün olarak var olması gereken sanayi ve üniversite kardeşliğinin hala sağlanamamış olması önümüzdeki aşılması gereken engellerin başını teşkil etmektedir.” şeklinde konuştu. Sektörde farklılaşmaya gidilmesi gerektiğini ifade eden Topak, “Bu koşulun yerine getirilmemesinin sonucu olarak, KOBİ’lerin fasoncu konuma gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Bu şartlar altında varlığımızı sürdürmek için uluslararası bir vizyon ile harmanlanmış markalara ihtiyacımız bulunmaktadır.” diye konuştu.

MÜSİAD Makine Sektör Kurulu üyelerine markalaşmayla ilgili sunum yapan BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz, Türkiye’de ulusal anlamda markalarının bulunduğunu, ancak küresel marka oluşturmada sıkıntıların olduğunu dile getirerek, ürünlerin üretimden, satış sonrasına kadar her süreçte kusursuzca hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Toplantı sonunda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, BTÜ Doğa Bilimleri Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ve dekan yardımcısı Yar. Doç. Dr. Ali Rıza Yıldız’a teşekkür ederek, plâket takdim etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.