1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Müslüman Olan Romanyalı Genç, Sünnet Öncesi Paraşütle Uçuruldu
Müslüman Olan Romanyalı Genç, Sünnet Öncesi Paraşütle Uçuruldu

Müslüman Olan Romanyalı Genç, Sünnet Öncesi Paraşütle Uçuruldu

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Müslüman olan Romanya vatandaşı bir genç, Ölüdeniz Belediyesi'nin sünnet şenliği çerçevesinde sünnet edilecek.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Müslüman olan Romanya vatandaşı bir genç, Ölüdeniz Belediyesi'nin sünnet şenliği çerçevesinde sünnet edilecek. Sünnet heyecanını yenmesi için Romanyalı genç için gökyüzünde sünnet töreni düzenlendi. Bin 500 metreden sünnetçi doktoru ile atlayan gencin heyecanlı olduğu gözlendi.

Annesi ile birlikte Romanya'dan Fethiye'ye gelen ve buraya yerleşen Didi Cröçun(17) 2 yıl sonra Müslüman olmaya karar verdi. Annesinin evlendiği Türk vatandaşı Mustafa Üdül'ün vasıtasıyla Didi Cröçun'ün bu isteği yerine getirildi. Ölüdeniz Belediyesi ve Azda Alışveriş Merkezi işbirliğinde Ölüdeniz’de düzenlenen sünnet şöleni kapsamında Romanyalı genç için tören düzenlendi. Ölüdeniz Belediyesi Meclis Salonu’nda Ovacık Cami İmamı Yalçın Karagöz’ün katılımı ile gerçekleştirilen törenin ardından Kelime-i Şahadet getiren Romanyalı genç Tarkan ismini aldı.

Ovacık Cami İmam Hatibi Yalçın Karagöz, gencin gerçek Müslümanlık töreninin Fethiye Müftüsü'nün eşliğinde 18 yaşını doldurduktan sonra yapılacağını söyledi. Kendisinin ve ailesinin aşırı ısrarı ile burada dua edip Kelime-i Şahadet getirip merasim yaptıklarını söyleyen Karagöz, "18 yaşını doldurduktan sonra da bunun tekrarı yapılıp kendisine bir belge sunulacaktır." ifadelerini kullandı.

Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz da bir alışveriş merkezinin sponsorluğunda 10. Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında bin çocuğun sünnet edileceğini açıkladı. Romanyalı gencin müslüman olmasına vesile olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını aktaran Keramettin Yılmaz, "Ölüdeniz artık uluslar arası bir belde haline geldi. Fethiye'de yaşayan Didi Cröçun isimli gencimiz de sünnet şölenine katılmak ve Müslüman olmak istediğini belirtti. Biz de burada önce merasimi yaptık. Şimdi gökyüzünde de yamaç paraşütü ile atlayarak gencimiz korkularını yenecek." dedi.

Törenin ardından Romanyalı genç ve sünnet teknisyeni Babadağı'na çıkarak birlikte atlayış gerçekleştirdi. Sünnetçisi Ertan Bozkut ile 15 dakika yan yana uçan Tarkan Didi’nin heyecanlı olduğu gözlendi. Paraşütle Ovacık Mahallesi’ndeki Ölüdeniz Spor Sahası’na inen Tarkan'ı Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile birlikte sünnet şölenine katılan çocuklar davul zurna eşliğinde karşıladı.

Müslüman olmayı çok istediğini anlatan Tarkan Didi, İslamiyeti çok sevdiğini anlattı. Arkadaşlarının bu kararı almasında etkili olduğunu ifade eden Tarkan Didi Cröçun, sünnet olmayı çok istediğini açıkladı. Müslüman olduktan sonra dini vecibelerini yerine getireceğini de belirten Tarkan, Türkiye'yi de çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Yeni Müslüman Tarkan Didi, daha sonra sünnet edilmek üzere evine götürüldü. CİHAN

Müslüman olan Romanyalı genç, sünnet öncesi paraşütle uçuruldu

Müslüman olan Romanyalı genç, sünnet öncesi paraşütle uçuruldu

Müslüman olan Romanyalı genç, sünnet öncesi paraşütle uçuruldu

Müslüman olan Romanyalı genç, sünnet öncesi paraşütle uçuruldu

Müslüman olan Romanyalı genç, sünnet öncesi paraşütle uçuruldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.