1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Muş'ta Engelliler, Halı Sahada Coştu
Muşta Engelliler, Halı Sahada Coştu

Muş'ta Engelliler, Halı Sahada Coştu

Muş’ta sosyal etkinlikler kapsamında engelli öğrencilere yönelik, halı saha turnuvası düzenlendi.

A+A-

Muş’ta sosyal etkinlikler kapsamında engelli öğrencilere yönelik, halı saha turnuvası düzenlendi. İlk defa halı sahada top oynayan engelli öğrenciler, doyasıya eğlendi

Engelli öğrencilere yönelik gezi ve piknik turlarının düzenlenmesinden sonra ise halı saha turnuvası etkinlikleri başladı. İlk defa halı sahada top oynayan engelliler, doyasıya eğlendi. Özellikle rehabilitasyon da eğitim gören engelli öğrencilerin bu tür sosyal faaliyetlerle buluşturduklarını belirten Zihinsel Engelliler Öğretmeni Savaş Sönmez, öğrencilerinin çok sevindiğini ve ilk defa halı sahada top oynamanın keyfini yaşadıklarını söyledi.

Down sendromu, otistik, ağır, hafif ve orta derece zihinsel engellilerden oluşan engellilerin sosyal faaliyetlerle yönlendirildiğini ve bu tür etkinliklerin olumlu sonuçlar bıraktığını ifade eden Bulan, şöyle konuştu: “Öğrencilerimizle birlikte halı saha etkinliklerini düzenlemeye çalışıyoruz. Öğrencileri sadece duvarlar arasında tutmamaya çalışıyoruz. Ayda bir piknik, gezi ve halı saha gibi faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Engelli öğrencilerin özellikle sosyalleşmesi çok önemli örneğin şuan halı sahada top oynayan engelli çocuklarımıza öğretmenler de eşlik ediyor. Öğrencinin yanlış harekette bulunması, yönlendirilmesi noktasında uyarıyoruz. Aslında bunları okul ortamında resimli materyalleri kullanarak yapıyoruz. Burada futbolu materyal olarak kullanıyoruz. Bu anlamda hem eğitim yapmış oluyoruz hem de öğrencilerimizi mutlu ederek farklı şeyler öğretiyoruz. Amaç futbol oynamak değil eğitici futbol oynatmaya çalışıyoruz. Bu çocukların neler yapabildiğini göstermek istiyoruz. Bu konuda ailelerinde bu tür faaliyetleri yapması gerekiyor.”

Engelli öğrencilerin sosyal faaliyetlerde bulunması için destekte bulunan firma yetkilisi Akın Taş ise diğer firma ve iş adamlarının da bu tür katkıları sağlaması gerektiğini vurguladı.
CİHAN

Muş'ta engelliler, halı sahada coştu

Muş'ta engelliler, halı sahada coştu

Muş'ta engelliler, halı sahada coştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.