1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Musul'a ilerliyorlar...
Musula ilerliyorlar...

Musul'a ilerliyorlar...

Kenti IŞİD'den kurtarmak için geri sayıma geçildi, Irak ordu birlikleri güneyden asker, ağır silah ve zırhlı araç sevkıyatı yapıyor. Musul eski valisi Nuceyfi, operasyona Türkiye'nin Başika'da eğittiği Haşdi Vatani birliklerinin de katılacağını söyledi.

A+A-

Dünyanın gözü Musul'a çevrildi. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Irak ordusunun Musul'u IŞİD'den temizlemek için başlatacağı operasyon, yaklaşıyor.

Irak ordusuna bağlı 76'ncı Tugay Komutanlığı, ağır silah ve zırhlı araçlarla ülkenin batısındaki Enbar vilayetinden Musul'un güney ve doğu cephelerine doğru hareket ediyor.

Tugay Komutanlığında görevli Yüzbaşı Muhammed Gati, ülkenin orta ve batı bölgelerinde IŞİD'in varlığına son verdiklerini belirterek, "Güçlerimiz şu anda Musul'un güneybatı cephesindeki Şırgat kasabası ve doğusundaki Musul Barajı cephesine doğru hareket ediyor" dedi.

Musul'un kurtarılması için ordunun tüm hazırlıklarının ivedi bir şekilde sürdüğü bilgisini veren Gati, Irak askerlerinin morallerinin yüksek olduğunu vurguladı.

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014'te Musul'u ele geçirmişti. Irak'ın en büyük ikinci kentinin IŞİD'den kurtarılması için düğmeye önümüzdeki günlerde basılacak.

Al Jazeera Türk'e bilgi veren Iraklı kaynaklar, Türkiye'nin Başika askeri kampında eğittiği yerel Sünni grup Haşdi Vatani'nin de operasyonda yer alacağını aktarıyor. Eski Musul Valisi Esil Nuceyfi, yaklaşık üç bin kişilik yerel Sünni birliklerden oluşan Haşdi Vatani güçlerinin cephede Irak ordusu komutası altında savaşacağını söyledi.

Haşdi Vatani grubu sözcüsü Haysam El Enizi ise, Bağdat, Erbil, Ankara ve Washington arasında prensipte anlaşma sağlandığını ancak henüz imzaların atılmadığını ifade etti.

Irak ordusuna bağlı askerler, 24 Mart tarihinde kenti geri alabilmek için güneyindeki Mahmur ilçesinden operasyona başlamış ancak aradan geçen altı ayda sadece 30 kilometre katederek El Kayyara kasabasını kurtarmıştı..(Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.