1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. MÜTHİŞ ‘KULİS HABERİ’
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

MÜTHİŞ ‘KULİS HABERİ’

A+A-

AYKUT ONUR KALAYCI'NIN MÜTHİŞ ‘KULİS HABERİ’

GÜMRÜĞÜN DİSİPLİNİNE FRANKLİN KARIŞTI!!

DİSİPLİNLİK GÜMRÜKÇÜLER HAKKINDA MÜTHİŞ İDDİA

KAÇAKÇILARA YARDIM VE RÜŞVET ALDIKLARI İDDİASIYLA HAKKINDA İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILAN BİRÇOK GÜMRÜKÇÜNÜN SORUŞTURMAYI YAPACAK BİRİMİN AMİRİNE VE O DÖNEMİN ÜST DÜZEY GÜMRÜK YÖNETİCİLERİNE SORUŞTURMADAN KURTULMAK İÇİN KELLE BAŞINA VE RÜTBELERİNE GÖRE DOLARLA DİYET ÖDEDİKLERİ İDDİASI GÜMRÜK KULİSLERİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ!..

KONUNUN YAKIN TAKİPÇİSİ OLAN ETKİHABER'İN GÖZÜPEK YAZARI AYKUT ONUR KALAYCI, BENJAMİN FRANKLİN İLE HAYAT ÖPÜCÜĞÜ BULAN ALICI VE VERİCİ POZİSYONUNDAKİ GÖREVLİLERİN PEŞİNE DÜŞTÜ. KALAYCI, BELGE BULAMADI ANCAK GEÇMİŞTE YAŞADIĞI OLAYLAR FRANKLİN'İN KİME HAYAT ÖPÜCÜĞÜ VERDİĞİNİ BİR NEBZE DE OLSA ORTAYA ÇIKARTTI.

AYKUT ONUR KALAYCI'YA GELEN BİLGİLER, FRANKLİN AŞIĞI KİŞİNİN ÇOK ZENGİN BİR BÜROKRAT OLDUĞUNU ORTAYA KOYDU. KALAYCI, BU BÜROKRATLA SICAK KAHVE VE ÇOK SAYIDA IHLAMUR DA İÇTİĞİNİ ANIMSADI. ETKİHABER'İN USTA YAZARI GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI KULİSLERİNE BOMBA GİBİ DÜŞEN KULİSİN KAHRAMANINI İLERİDEKİ YAZILARINDA AÇIKLAMA KARARI ALDI.

Değerli okuyucularım; sizlere www.etkihaber.com  haber portalımızda duyurduğumuz kulis haberim gerçekten de oldukça ilginç!!. Kulis Haber diyorum çünkü ne yazık ki belgelendiremedim. Hani işadamı Selim Edes'in o dönemin Emlakbank Genel Müdürü Engin Civan'a dediği gibi gerçekten de 'rüşvetin belgesi olmuyor 'ya da 'zor bulunuyor'.. Ama telefonuma ve mailime gelen iddialar ile özel olarak İstanbul'da yaptığım araştırmada bu haberin kulis haberden öteye bir haber olduğunu anladım.

İDARİ SORUŞTURMA AÇILIR!!

İddialara gelince sevgili okuyucularım.. İstanbul'da polis, çok büyük bir kaçakçılık olayını 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda neticelendirir. Birçok kişi sanık sıfatıyla savcı ve hâkim karşısına çıkartılır. Ama kaçakçı yalnız mıdır? Tabii ki değil!. 'Kambersiz düğün olmaz' misali bazı gümrükçüler de işin içindedir. Davası halen süren bu olayda kaçakçılara yardım ettikleri ve rüşvet aldıkları iddia edilen bu arkadaşlarımıza adli soruşturma başlatılırken idari soruşturma da açılır.

DOSYALAR 22 BASAMAK YUKARI ÇIKAMAZ(!)

Teşkilat 'gelin bakalım ilgili birimimize bunun hesabını verin!' der. Der ama bakın neler olurrrr?... Haklarında idari soruşturma istenen bu kalabalık gümrükçü grubunun dosyaları, Gümrük Müsteşarlığı'nın bir katından hemen bir üst katına 6 ayda çıkamaz. Dosyaların ağırlığından mıdır? Dosyaların unutulduğundan mıdır? Nedendir bir türlü bilinmez ama bir üst kat uzaklığı olan 22 basamağı aşamaz bizim civanmert gümrükçülerin dosyaları. Durum böyle olunca da dosyalar zaman aşımına uğratılır. Yiyen yediğiyle kalır. 'Bu işten de kurtulduk' denilerek eller ovuşturulur. Ovuşturuldukça da iştahlar kabarır yeni vurgunlara yelken açılır.

BİZZAT İŞİN İÇİNDEYMİŞ GİBİ..

Bu iddialarla ilgili kulağıma iki - üç yıl önce Gümrük Müsteşarlığı’nın çok önemli bir ismi bir şeyler fısıldamıştı. 'Aykutçuğum bu rüşvetçileri zaman aşımına uğratacaklar. Yaz bunları köşende, rüşvetçilere yargı yolu açılsın 'demişti. Bu bürokrat, o dönemlerde birçok bilgiyi benimle bazen Çayyolu'ndaki Mcdonalds'da bazen de Koray İş Merkezi'nde paylaştı.. O bürokratın sözleri şimdilerde kulaklarımda yankılanıyor. O zamanlar dedim ki 'Helal olsun bu adama. Rüşveti önlemek, teşkilatı zan altında bırakmamak için nasıl da mücadele ediyor' Ancak bu konuyu araştırdığım süreçte bana gelen e-mail ve telefonlar ve bizzat İstanbul'da yaptığım araştırmalarda öncesinde övdüğüm, gurur duyduğum bu bürokratın bizzat işin içerisinde olduğunu gösteriyor.

‘KONAKTA OTURAN BİR MÜDÜR’

İddialara göre, bu kişinin disiplin masasına gelecek gümrükçülerin dosyasını 'Kovuşturmaya yer yoktur' denilmesi için bir gümrük müdürü aracılığıyla kelle başına ABD Doları istediğini gösteriyor. Bana ulaşan kulis bilgilerinde, kaçakçılığın olduğu ildeki gümrük müdürünü arayan bu bürokrat 'Disiplin toplantısına o dönemde görevli 5 üst düzey gümrükçünün gireceğini, kendisine dâhil bu kişilere para verildiği takdirde disiplin soruşturmasının açılmayacağını garanti ediyor' Paralar özel otomobille konakta oturan bir müdür tarafından Ankara'ya getirilip pay ediliyor.

SICAK ÇİKOLATACI BÜROKRAT

İddialar işte budur sevgili okuyucularım.. Bu iddianın ne derece doğru olduğunu en iyi sıcak çikolata ve ıhlamur içmeyi seven o bürokrat bilir. Önce bana 'Aykutçuğum bu dosyaların zaman aşımına uğramasını önlemek için haber yap' diyen sonrada işin ta göbeğinde bulduğum bu kişiyi teşkilatın tamamı tanır.

Sizlere bu konuda elime bilgi ve belge geçtiği takdirde paylaşacağıma ve olayın takipçisi olacağıma söz veriyorum.Şimdilik esen kalın sevgili okuyucularım..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.