1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı
Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkı Açıldı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde kurtuluş yürüyüşü ve Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkının Emniyet Müdürlü...

A+A-

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı etkinlikleri çerçevesinde kurtuluş yürüyüşü ve Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkının Emniyet Müdürlüğüne teslim programı düzenlendi.

Enver'ül Hamit Camiinde bulunan kurtuluş şehitleri mezarlığında yapılan dua ile başlayan etkinlik mehteran takımı eşliğinde kurtuluş yürüyüş ile devam etti.

Yürüyüş, Osmaniye Belediye tarafından yaptırılarak Emniyet Müdürlüğüne devredilen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim ve Ekipler Amirliği Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkına kadar devam etti.

Yürüyüş esnasında ‘Fransa bizi iyi tanır’ pankartı çarşı merkezindeki esnaflar tarafından alkışlarla desteklendi.

Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkında yapılan program ise çocuk mehteran takımının gösterisi ile başladı.

Törende konuşan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren trafik kazalarının ana sebebinin insan kaynaklı olduğunu belirterek eğitimin önemine dikkat çekti.

Ehliyet sahibi insanların eğitim düzeylerinin yüzde 50’sinin ilkokul mezunu olduğunu belirten Ceren, bunun eğitim ile kaza önleme ilişkisinin önemini ortaya koyduğunu söyledi.

Birçok ülkede trafik bilincinin oluşturulmasına yönelik küçük yaşlardaki çocuklara karşı eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğünü belirten Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren kazandırılan bu trafik eğitim parkında öğrencilere uygulamalı olarak trafik eğitimi verileceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Kadir Kara ise 3 bin 300 metrekare alana sahip eğitim pisti alanında ayrıca çocukların oyun oynayabilmeleri için 120 metrekarelik çocuk oyun grubunun da yer aldığını söyledi.

Eğitim pistinin belediyeye maliyetinin 150 bin TL. olduğunu kaydeden Kara, “Çocukların trafik eğitimini küçük yaşlarda almaları, ilerleyen yaşlarda kendilerine sosyal hayatta büyük katkılar sağlayacaktır. Bu eğitim alanımızın ülkemizde terörden sonra en fazla insan kaybımız olan trafik terörünün azalmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Daha sonra ise Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah ile milletvekili Suat Önal da birer konuşma yaparak Mutlu Çocuk Trafik Eğitim Parkının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından ise İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile Belediye Başkanı Kadir Kara eğitim pisti devir teslim protokolünü imzaladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.