1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mutlu İlkokulu, Piri Reis'i Unutmadı
Mutlu İlkokulu, Piri Reisi Unutmadı

Mutlu İlkokulu, Piri Reis'i Unutmadı

UNESCO tarafından Piri Reis’in dünya haritasını çizmesinin 500’üncü yıldönümü münasebetiyle 2013’ün ‘Piri Reis’i Anma Yılı’ ilan edilmesine bağlı olarak Mut ilçesindeki Mutlu Koleji’nde çeşitli etkinlikler yapıldı.

A+A-

UNESCO tarafından Piri Reis’in dünya haritasını çizmesinin 500’üncü yıldönümü münasebetiyle 2013’ün ‘Piri Reis’i Anma Yılı’ ilan edilmesine bağlı olarak Mut ilçesindeki Mutlu Koleji’nde çeşitli etkinlikler yapıldı. Program kapsamında okulda Piri Reis Dersliği açıldı, Piri Reis’in haritası eskitilmiş deri üzerine çizildi ve ünlü denizcinin hayatı slayt eşliğinde öğrencilere anlatıldı.

Mersin’in Mut ilçesinde faaliyet gösteren Özel Yıldırımhan Mutlu İlkokulu, büyük Türk denizcisi Piri Reis unutmadı. Bu vesile ile öğrencilerin o günün imkânlarıyla yapılan işlerin büyüklüğünü daha iyi anlama imkânı bulduğunu aktaran Sosyal Bilgiler Öğretmeni Mehmet Uzun, dünyanın Türk bilim adamlarına çok şey borçlu olduklarını ifade etti.

Osmanlı tarihine damgasını vurmuş ve çizdiği dünya haritasıyla hala birçok tarihçi ve bilim adamları tarafından büyük bir araştırma konusu olan Piri Reis’in her zaman insanların ilgi kaynağı olduğunu aktaran Uzun, “Dünya tarihinin en kapsamlı ve gerçek anlamda ilk denizcilik kitabı olan Kitab-ı Bahriye, Piri Reis tarafından yazılmıştır. Amerika kıtasının keşfinden önceki dönemlerde çizdiği dünya haritasında son derece detaylı bir şekilde Amerika’nın Doğu kıyılarını nasıl gösterdiği, günümüzde gizemini hala koruyan en büyük sırlarından biri. Yaptığımız etkinliklerle bu büyük denizciyi öğrencilerimize anlatmak istedik.” dedi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.