1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MYK sonrası açıklandı! AK Parti sahaya iniyor
MYK sonrası açıklandı! AK Parti sahaya iniyor

MYK sonrası açıklandı! AK Parti sahaya iniyor

2 saat süren MYK'da, terör eylemleri nedeniyle evlerinden olan, göç etmek zorunda kalan bölge halkına yönelik "topyekûn seferberlik" ilan edilmesi kararlaştırıldı.

A+A-

AK Parti MYK sonrasında basın açıklaması yapan parti sözcüsü Yasin Aktay, terörle mücadele konusuna değinerek, "Çözüm süreci katedilmemiş olsaydı, bugün terörle mücadelede bu kadar başarılı olmazdık. Bölge halkı samimiyetimizi gördü. Ancak bundan sonra büyük bir operasyon yapıldığı zaman bunu bir ameliyat olarak düşünebilirsiniz. Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar faydası olmayan bir örgüt var" dedi.

Ak Parti Sözcüsü Yasin Aktay, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı. Aktay konuşmasında, "Terörle mücadelenin yürütüldüğü Güneydoğu bölgemiz özelinde yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Terörle mücadele Türkiye'nin önemli bir olayı. Bunun yol açabileceği bir takım kırılganlıklar cereyan ediyor. Biz toplum olarak bir bütünüz. Türkiye'yi bir bütün olarak tutmak noktasında sorumluluk sahibiyiz. Bunlar çerçevesinde yürütülecek bir takım faaliyetler var. Ülkemizin Kürtlerle ilgili sorunu konusunda Ak Parti hükümeti elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. Çözüm sürecinin sonunda terör örgütü bu süreci suistimal etti. AK Parti hükümeti başka bir sürece geçmek zorunda kalmıştır. Terörle mücadeleyi başka bir zemine geçirmek zorunda kaldık" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE ÖNEMLİ BİR TECRÜBE ETTİK"

Terörün dış güçler tarafından desteklendiği vurgusunu yapan Aktay, sözlerini şöyle tamamladı:

Çözüm sürecinde önemli bir tecrübe elde ettik. Ancak bundan sonra büyük bir operasyon yapıldığı zaman bunu bir ameliyat olarak düşünebilirsiniz. Yan etkilerini hesaba katmak zorunda kalıyorsunuz. Terörle mücadelede ne yazık ki karşımızda yedi düvel tarafından desteklenen, gözünü kan bürümüş, Kürt halkına zerre kadar saygısı olmayan bir örgüt var. Bu örgüt kendi amaçlarını gerçekleştirebilmek için çocuk yaşta insanları dağa kaldırmaktadır"

AK PARTİ ÇIKARMA YAPACAK!

2 saat süren MYK'da, terör eylemleri nedeniyle evlerinden olan, göç etmek zorunda kalan bölge halkına yönelik "topyekûn seferberlik" ilan edilmesi kararlaştırıldı. Haberturk'ün haberine göre, AK Parti Ramazan ayında tüm kadrolarıyla bölgede olacak, "Yanınızdayız" mesajını verecek. AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay toplantı sonrası basına "Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konularla ilgili bilgilendirme yapıldı. TBMM faaliyetlerinin takvimi hususunda çalışmalar oldu. Enerji Piyasası Kanunu var" bilgisini verdi. Aktay terörle mücadeleye ilişkin ise "Terörle mücadele, uzun süre yaşadığımız çözüm sürecinin akabinde karar vermek zorunda kaldığımız bir süreç. Aslında bu da bir tür çözüm süreci, çözümümüz bu yani. Belki bu süreç yaşanmamış olsaydı bugün terörle mücadelede bu kadar başarılı olamazdık. Çünkü çözüm sürecinde samimiyetimizi bölge halkı çok net biçimde gördü" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.