1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Nabi Avcı görevini Numan Kurtulmuş'a devretti
Nabi Avcı görevini Numan Kurtulmuşa devretti

Nabi Avcı görevini Numan Kurtulmuş'a devretti

Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilen Numan Kurtulmuş, görevini Nabi Avcı'dan devraldı.

A+A-

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı kabine değişikliğinin ardından  Kültür ve Turizm Bakanlığında devir teslim töreni düzenlendi.

Bakanlık görevini devreden Avcı, Bakan Kurtulmuş'u tebrik ederek, yeni  görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. bugüne kadar Başbakan Yardımcılığı  görevini yürüten Kurtulmuş'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Avcı,  "Bugün bu görevi kendisine devrediyor olmaktan ötürü büyük bir mutluluk  duyuyorum" dedi.  Avcı, bugüne kadar muhtelif makamlarda vazife yapmasına imkan veren  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte görev  yaptığı bakanlar, milletvekilleri ve çalışma arkadaşlarına da teşekkürlerini  iletti. Nabi Avcı, Kurtulmuş'a yeni görevinde başarılar diledi.

Kurtulmuş da Avcı'nın kişiliği, zarafeti, bilgisi, donanımı, kültür ve  devlet adamı sıfatıyla Ak Parti camiasının yol gösteren kişilerinden olduğunu  belirterek şöyle konuştu:"Çok cerbezeli görünmeyen ama perde arkasında bizim camiamızın sakin  güçlerinden birisi olan Nabi Avcı'dan bu görevi devralmış olmak benim için de hem  büyük bir onur hem de büyük bir zorluktur. Kendisine şimdiye kadar yaptığı  hizmetleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Aynı kabinelerde kısa süre çalışmış  olmakla birlikte çok fazla hükümetlerde çalışmış olduk. Çok zor dönemleri  birlikte aştık. Türkiye'nin hakikaten siyasi tarihi yazıldığında en zor  dönemlerinden birisi olarak yazılacak şu son 2,5-3 yıllık süreci birlikte  geçirdik. O süreçlerdeki olgun, sakin ama yol gösterici tutumları dolayısıyla da  Sayın Nabi Avcı'nın katkıları hem AK Parti hükümetlerine hem Türkiye'nin  gidişatına son derece olumlu olmuştur. Kendisini her zaman bu özellikleriyle  bütün arkadaşlarımız hatırlayacaklardır."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.