1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Namık Tanık Koleji, Uluslararası Yarışmada 8 Derece Elde Etti
Namık Tanık Koleji, Uluslararası Yarışmada 8 Derece Elde Etti

Namık Tanık Koleji, Uluslararası Yarışmada 8 Derece Elde Etti

Çankırı Özel Namık Tanık Koleji öğrencileri, 8. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda büyük başarı kazandı. İki aşama halinde yapılan sınav...

A+A-

Çankırı Özel Namık Tanık Koleji öğrencileri, 8. Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda büyük başarı kazandı. İki aşama halinde yapılan sınavın ilk aşamasını geçen 69 öğrenciden 8'i dünya çeşitli dereceler elde etti.

Bu yıl 8.si düzenlenen Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması, uluslararası olarak 2 aşamada gerçekleştiriliyor. İlk aşamada baraj puanını geçen öğrenciler ikinci aşamaya girip diğer ülkelerin öğrencileriyle değerlendirmeye tabi tutuluyor. Çankırı Özel Namık Tanık Kolejinden ilk aşamayı geçen 69 öğrenciden 8'i dünya birinciliği ve ikinciliğinin de dahil olduğu 8 dereceyle büyük başarı sağladı.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler kategorileri şöyle: “Nurefşan Karabiber 6. sınıf Türkçe dünya birincisi, İlayda Demir 7.sınıf İngilizce dünya ikincisi, Zeynep İpek Balcı 5.sınıf Türkçe dünya ikincisi, Gülesin Tanrıkulu 5.sınıf Türkçe dünya dördüncüsü, Esra Zeynep AK 7.sınıf İngilizce dünya altıncısı, Hüseyin Emre Bacak 6. sınıf Türkçe dünya altıncısı, Ece İrem Çiçek 5.sınıf matematik dünya dokuzuncusu ve Melike Akçay 5.sınıf matematik dünya dokuzuncusu."

Özel Namık Tanık Koleji Müdürü Mehmet Ali Akbaş, yaptığı açıklamada alınan başarının bütün Çankırı’nın başarısı olduğunu söyledi. Okulun kurulma amacının 'Çankırı için Türkiye ile yarışmak' olduğunu dile getiren Akbaş, bunu da hakkıyla yaptıklarını düşündüğünü belirtti.

Geçmiş yılların SBS sonuçlarının bunu gösterdiğini ifade eden Akbaş, "Bu yıl hedeflerimizi büyüttük. İnşallah bundan sonra da bu başarıları devam ettirip Çankırılı hemşerilerimizin göğsünü kabartırız. Çünkü çok kaliteli ve zeki bir öğrenci kitlemiz ile çok ilgili bir veli profilimiz ve bir o kadar kaliteli bir eğitim kadromuz var. Bu ilgi ve kalite devam ettikçe bu başarılarda kaçınılmaz. Bu başarıları elde eden öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimi ve velileri tebrik ediyorum.” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.