1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Narman'da Sümmani Sergisi Açıldı
Narmanda Sümmani Sergisi Açıldı

Narman'da Sümmani Sergisi Açıldı

Erzurum'un Narman ilçesinde, 1. Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği Sempozyumu kapsamında resim-heykel sergisi açıldı. Oturumları Atatürk Ün...

A+A-

Erzurum'un Narman ilçesinde, 1. Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği Sempozyumu kapsamında resim-heykel sergisi açıldı.

Oturumları Atatürk Üniversitesi’nde yapılan 1. Uluslararası Aşık Sümmani ve Aşıklık Geleneği Sempozyumu’nun son oturumu ise Narman Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Daha sonra Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Aşık Sümmani, Aşıklık Geleneği ve Narman konulu ‘Resim-Heykel Atölye Çalışmaları ve Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Resim Bölümü’nden 10, Heykel Bölümü’nden 18 lisans ve lisansüstü öğrencinin yaptığı eserler, Narman’da halk ile buluştu. Faaliyete katılan öğrenciler son üç aylık zaman diliminde hocaları Doç. Dr. Mustafa Küçüköner ve Doç. Dr. Mustafa Bulut’un öncülüğünde, ‘Aşık Sümmani, Aşıklık Geleneği ve Narman’ konusu üzerinde araştırmalar yaparak çalışmalarını oluşturdu.

Serginin açılışını, Erzurum Vali Yardımcısı Alper Tanrısever, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Narman Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok birlikte yaptı. Sergi, hafta sonuna kadar gezilebilecek. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.