1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Nazo Toz İçecekleri, Mozambik'te Coca Cola'dan Bile Daha Çok Tüketiliyor'
Nazo Toz İçecekleri, Mozambikte Coca Coladan Bile Daha Çok Tüketiliyor

'Nazo Toz İçecekleri, Mozambik'te Coca Cola'dan Bile Daha Çok Tüketiliyor'

3 saniyelik 'Var mı Nazo gibisi' toz içecek reklamıyla biranda tanınan Nazlı Gıda Kurulu Başkanı ve Marifed Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Kurt, Mozambik'te Nazo olarak bilinirliklerinin yüzde 93 olduğunu ve dünyanın en çok tüketilen içeceği Coca Col.

A+A-

3 saniyelik 'Var mı Nazo gibisi' toz içecek reklamıyla biranda tanınan Nazlı Gıda Kurulu Başkanı ve Marifed Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nihat Kurt, Mozambik'te Nazo olarak bilinirliklerinin yüzde 93 olduğunu ve dünyanın en çok tüketilen içeceği Coca Cola'dan daha çok toz içecek sattıklarını söyledi.

İşadamı Nihat Kurt, Sakarya'da Belediye Konferans Salonu'nda SAGİAD üyeleri ve Akyalı işadamlarına ’Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve 3 saniyede nasıl marka olunur’ konulu bir konferans verdi.

Konuşmasına 'ürününüz kaliteliyse, fiyat politikanız iyi ise sunum yapmayı başarıyorsanız 3 saniyede marka' olunabileceğini ispatladıklarını anlatan Kurt, ”Yurtdışına gidiniz. Önden giden atlılar, yurtdışındaki okullarımız ticaret ataşelikleri gibi bize ortam hazırlıyorlar. Nazo olarak Mozambik’te yüzde 93 bilinirliğimiz var. Bu ülkede Coca Cola’dan daha çok Nazo toz içecek satılıyor." dedi.

Büyük firma olmak, büyük düşünmek için kurumsallaşmanın şart olduğunu anlatan Kurt, "Sadece rızık için değil, başkalarına sahip çıkmak, yaşamak ve yaşatmak sistemli ve kurumsal çalışmak gerekli. Bunun için de en büyük danışman TUSKON’un şemsiyesi altında ticaret köprülerini genişletmek lazım” ifadelerini kullandı.
Aile şirketlerinde yaşanan en önemli sorunun güven olduğuna dikkat çeken Kurt, aile şirketlerinin zor şartlar altında kurulduğunu vurguladı. Nihat Kurt, "Peki ne zaman bu şirketleri çocuklarımıza devredeceğiz? Ne zaman onlara güveneceğiz. Önce çocuklarımızı yanımıza alacağız ve zaman içinde onlara yetki vereceğiz. Aile şirketlerinde patron çocukları önce belli bir yetki istiyorlar. Ancak daha sonra kavgalar başlıyor. Çocuklarımıza kesinlikle güvenmeliyiz. Çocuklarımıza şirketlerimizde basit görevler vererek hiçbir yere varamayız.” şeklinde konuştu.


Programın sonunda SAGİAD Başkanı Hüseyin Kav, Nihat Kurt’ta çiçek takdim etti. Akyazı’da çeşitli ziyaretlerde yapan Kurt, Divan Mobilya yönetim kurulu üyesi Suphi Ayaz’a yurtdışına açılma tavsiyesinde bulundu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.