1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. NE YANİ GÜMRÜKLERDE FETÖ YOK MU?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

NE YANİ GÜMRÜKLERDE FETÖ YOK MU?

A+A-

NE YANİ GÜMRÜKLERDE FETÖ YOK MU?

BU SORUŞTURMA FETÖ KOKUYOR!

Halkın parasıyla alınan mermiyi halka sıkan, eli kanlı, sözde müttefik olan dostlarımızın beslemesi FETÖ ile ilgili soruşturmalar ve operasyonlar seri bir şekilde devam ediyor..

Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına sızan bu örgütün elemanları deşifre edilip, yüce Türk yargısının önüne çıkarılıyor. Emniyette, askeriyede hatta yargı içerisindeki FETÖ örgütü devletin içerisinden adeta pirinç ayıklanır gibi ayıklanıyor. Ama gelin görün ki, tüm kurumlarda yaşanan bu temizlik harekâtı ne hikmetse gümrük camiasında yaşanmıyor. Kurumda adeta 'çıt' yok! Gerek işlevselliği gerekse çalışan sayısını dikkate aldığınızda, devlet yapılanması içerisinde yeri oldukça önemli olan gümrüklerde FETÖ konusunda tam bir belirsizlik yaşanıyor..

GÜMRÜĞE SIZMAMIŞLAR MI YANİ?

Bana sorabilirsiniz; 'Kardeşim belki de bu sessizliğin nedeni FETÖ örgütünün gümrüklere sızmamasından kaynaklanmış olamaz mı?' diye... Sevgili okurlarım, sizce bu mümkün mü? Mantıklı mı?

Düşünün devletin yargısının içerisine sızacak kadar her şeyi düşünen FETÖ örgütü yukarıda da belirttiğim gibi gerek personel sayısı, gerekse işlevselliği nedeniyle devletin en önemli kurumları arasında yer alan gümrüklere sızmayacak. Buralarda yapılanmayacak. Hâlbuki ortada FETÖ örgütünün gümrüklere de sızdığına dair çok somut örnekler de var. Bu örnekleri 15 Temmuz gecesinden itibaren sizlere yazılarımda hep verdim. Ama nedense gümrüklerde FETÖ soruşturmasıyla ilgili 'çıt' yok! Şaşırmamak elde değil, üzülmemek elde değil! Ne diyelim helal olsun bunca gümrük yetkilisine.. Devletin istihbaratına, yargısına, askeriyesine, polisine sızan teröristleri içlerine sokmamışlar. (Gülüyorsunuz değil mi? Bende öyle...)

O SORUŞTURMA FETÖ KOKUYOR!

FETÖ'nün gümrüklerde ne derece etkili olduğunu gösteren bir soruşturmayı daha yazayım sizlere.

Yer Tekirdağ.. Tarih 2016'ın 1. ayı. İddiaya göre; bazı firmaların söz konusu gümrükte sıkıntılar yaşandığı iddiaları üzerine bu gümrüğümüze bir gümrük başmüfettişi gönderilir. Müfettiş ilk önce sıkıntıları olduğunu belirten firmaların sahiplerinin bilgilerine başvurur. Aynı müfettiş soruşturma kapsamında idari yönden de gümrük müdürü ile ilgili, Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne 07.01.2016 tarih ve 177-01/01 sayılı yazıyla 13 maddelik soru yöneltir. Müfettişin talebi üzerine bölge müdürlüğü de bu sorulara 12.01.2016 tarih ve 13065141 sayılı yazıyla cevap verir.

MÜFETTİŞİN AMASI VAR!..

Müfettiş cevapları da aldıktan sonra başlar raporunu yazmaya. Başmüfettiş gümrüğün ilgili makamlarına 28.01.2016 tarihinde sunduğu raporda aynen şöyle der:

'28.01.2016 TARİHLİ RAPORUNDA GÜMRÜK MÜDÜRÜ İDRİS SAYIMLARIN 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNU’NUN 125. MADDESİ’NE GÖRE DİSİPLİN CEZASI İLE TECZİYESİNİ GEREKTİRECEK BİR FİİLİ TESPİT EDİLMEMİŞTİR'

Amma başmüfettişimiz raporunun sonuç bölümüne de o çok düşündüren, dikkat çekici değerlendirmesini koyuverir. Şöyle yazar o satırları bizim gümrükçü başmüfettiş;

'GEREK BATI MARMARA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN GÜMRÜK MÜDÜRÜ İDRİS SAYIMLARIN KİŞİLİK YAPISI İDARECİLİK ANLAYIŞI OLAYLARA YAKLAŞIM TARZINA İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ GEREK BAŞ MÜFETTİŞLİĞİMİZCE YAPILAN İNCELEME VE SORUŞTURMA NETİCESİNDE ELDE OLUNAN GÖZLEMLERİMİZ BİR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE..

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ YAPAMAZ

'GÜMRÜK İDARESİNDE ÜLKEMİZ DIŞ TİCARET HACMİNİN GELİŞİMİNİ HIZINI ENGELLEYECEK TARZDA GÜMRÜK HİZMETİ VERİLMEMESİNİ KAMU HİZMETİNİN ETKİN VERİMLİ ŞİKÂYET VE SIZLANLANMALARA SEBEBİYET VERİLMEDEN GÖRÜLMESİNİ TEMİNEN GÜMRÜK MÜDÜRÜ İDRİS SAYIMLARIN BAĞIMSIZ BİR GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ’NDE GÜMRÜK MÜDÜRÜ OLARAK GÖREV YAPMASININ UYGUN OLMAYACAĞI BUNUN YERİNE GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNİN 14. MADDESİ UYARINCA ADI GEÇENİN GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNDE ŞUBE MÜDÜRÜ OLARAK GÖREVLENDİRİLMESİ UYGUN OLACAKTIR'

BAKANLIK HEMEN BİLETİ KESER

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişin yazdığı raporu hemen incelemeye alır. Yer değiştirme teklifi kısa sürede yerine getirilir. Amaaaa gelin görün ki, soruşturma ile ilgili adları geçen personeli masaya yatırdığınızda işin altından başka işler çıkar. Nasıl mı? Efendimmm bay müfettiş yazımın üzerinde belirttiğim tarih ve sayılı yazısını kime gönderir? Bölge Müdürü Muharrem Murat'a... Peki! Bu bölge müdürü şimdi nerelerdedir, neler yapar?... Açıklayalım.. Buyurun okuyun:

'02.08.2016 GÜNLÜ RESMİ GAZETE’DE YAYINLANAN KARARLA BU KİŞİ BAŞMÜFETTİŞLİĞE ATANIYOR. SONRASI İSE ÇOK VAHİM. 1 EYLÜL 2016 TARİH VE MÜKERRER SAYISI 29818 SAYILI RESMİ GAZETE’DE YAYINLANAN KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE FETÖ'DEN DOLAYI MESLEKTEN ÇIKARTILIYORRRR...’

Sorarım şimdi size eyyy okurlar... Meslekten atılan bu kişinin, makamı elinden alınan ve şube müdürü yapılan kişi ile ilgili müfettişe gönderdiği yazıya ne diyeceğiz? Yazık çok yazık. Bana göre bu soruşturma tekrar ele alınmalı. Hem de ivedilikle. ‘Neden mi?’ diyeceksiniz vallaha bu soruşturmanın sonuç bölümü leş gibi FETÖ işi kokuyor.

Ne dersiniz?

 

- YAZARDAN SON DAKİKA NOTU -

AMBARLI GÜMRÜĞÜ'NDE KONTEYNIR SKANDALI....

YENİ YAZIMI BEKLEYİN!

 

- YAZARDAN FLAŞ NOT -

MERSİN GÜMRÜĞÜ'NDEN BİR GEMİ DOLUSU MISIR İHRACATIYLA İLGİLİ OLARAK BİR TAKIM OLUMSUZLUKLAR OLDUĞU YÖNÜNDE CİDDİ İDDİALAR VAR!

BEKLEYİN!..

 

- YAZARDAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI -

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI KİŞİLERİ TESPİT ETMEK İÇİN, GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNDE KURULAN KOMİSYONLARIN YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI YENİ YAZIMIN İÇERİSİNDE BULACAKSINIZ. BEKLEYİN!..

 

- YAZARIN NOTLARI -

1-) Bakanlar Tüfenkçi ve Elvan, Mersin’de serbest bölge ve gümrük sorunlarını dinledi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı da katıldı. Bazı katılımcıların ise Cenap Aşçı’nın konuşması esnasında Aşçı’yı protesto ettikleri yönünde iddialar var! Ve hatta FETÖ’dan tutuklanan Mersin eski bölge müdürü Murat Kahraman’a sahip çıktığı yönünde iddialar da söz konusu.

2-) FETÖ İLE BAĞLANTISI SAPTANAN KAÇ GÜMRÜK MÜŞAVİRLİK FİRMASI VAR?

3-) İSTANBUL ERENKÖY VE AMBARLI GÜMRÜKLERİ’NDE YAPILAN İHRACATLARA BİR KEZ DAHA DİKKAAT DİYORUM. ERENKÖY GÜMRÜĞÜ’NDEN SARP GÜMRÜĞÜ’NE GÖNDERİLEN % 18 KDV’Lİ İHRACAT EŞYALARI MUAYENE BİTTİKDEN SONRA TIRLARA KDV’Sİ DÜŞÜK EŞYALAR KONULARAK GÖNDERİLDİĞİ YÖNÜNDE İDDİALAR VAR!..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
55 Yorum