1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. NELER OLUYOR AMBARLI GÜMRÜĞÜNDE?
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

NELER OLUYOR AMBARLI GÜMRÜĞÜNDE?

A+A-

NELER OLUYOR AMBARLI GÜMRÜĞÜNDE?

YOLUN AÇIK OLSUN SAYIN SAVCIM

DELGEÇ DEDİLER, LÜKS SAATLER ÇIKTI!!

  ATAMALAR... ATAMALAR… ATAMALAR...

 

Yeni haftanın yeni yazısına önce bir 'Hayırlı olsun' ya da 'Yolun açık olsun' diyerek başlayalım. Benim değil, herkesin görüşü olan, adeta kaçakçıların korkulu rüyası olan bir savcımız son HSYK kararnamesi ile önemli bir göreve getirildi. İstanbul Gaziosmanpaşa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Savcısı Sayın Mustafa Kemal Gül, İstanbul'un iş yükü ağır ve önemli soruşturmalara bakan Bakırköy Adliyesi'ne atandı. Mustafa Kemal Savcının adını biliyorum ki, benim yazılarımdan hafızalarınızda taşıyorsunuz. Sayın Gül özellikle Büyükçekmece Savcısı olduğu dönemlerde kaçakçıya, fakir, yetim hakkını gasp etmeye çalışan, devletin kasasından bedava para hortumlamaya alışmış oluşumlara izin vermemişti. Savcı bey özellikle ve özellikle Ambarlı Gümrüğü'nde devletten haksız KDV çalmak isteyen hayali ihracatçılara ve yine devlet ekonomisini sekteye uğratıp büyük zarar veren akaryakıt kaçakçılarına göğsünü siper etmiş, yüce Türk yargısının tokadını enselerine indirmişti. Ben ve Etki Haber ailesi olarak, Sayın Gül'e bu zorlu görevinde başarılar diler, yolunun her zaman açık olmasını temenni ederim.

NELER OLUYOR AMBARLI GÜMRÜĞÜNDE?

Ambarlı Gümrüğü'nde Sıcak Saatler

Ambarlı Gümrüğü'nde bugünlerde hareketli ve sıcak gelişmeler yaşanıyor. Ancak bereket bizim çocuklar hırsızların dalaverelerini tabiri caizse yemiyorlar. Bakın ilk olayı anlatayım size. İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kendilerine gelen bir ihbarı değerlendirmeleri sonucunda, M... adlı antrepoya baskın yaparlar. Gelen ihbara göre, bu antrepoda beyan 'Delgeç' olan eşyanın ancak varlıklı insanların kollarına takabileceği pahalı saatler olduğu belirtilmektedir. Antrepodaki kolileri açan gümrük görevlileri çok geçmeden ihbarın doğru olduğunu görürler. Delgeç beyanı yapılan kolilerin içerisinden lüks saatler çıkar. Koliler içerisinden çıkan 30 Bin saate el koyan görevliler adaletin saatini de kaçakçılık iddialarına muhatap kişilerin kollarına takarlar. Bu olayın detayları ile ilgili önümüzdeki süreçte elime ulaşan bilgileri sizlerle paylaşacağım sevgili okurlarım.

Ambarlı Gümrüğü'ne devam edelim. Gelelim ikinci olayımıza. Aslında ikinci olayın ipucu geçen yazımın yazarın notlarında saklı!  Evet, evet lüks çanta vurgunundan söz ediyorum. Ambarlı Gümrük Müdürlüğü'nce tescilli 10.05.2016  IMO77399 tarih ve beyanname ile ilgili gümrük muhafaza ekipleri risk çalışmaları sonucunda saat beyan edilen MRKU 7649633 numaralı konteynırı ve beyan edilen ürünün gümrük işlemlerini takip eden A.... Gümrük Müşavirlik firması sahibi U.T. ile birlikte açarlar. Ancak gel gelelim ki, konteynırın içi bayağı doludur. Yapılan incelemede konteynırın içine nasıl girmişse bir sürü pahalı ve valiz sıkıştırılmıştır.

Sayım sonucunda beyan harici;

- FENDİ İBARELİ 34 ADET VALİZ CİNSİ EŞYA

- MONT BLACK İBARELİ 80 ADET VALİZ CİNSİ EŞYA

- MCM İBARELİ 50 ADET ÇANTA CİNSİ EŞYA

- LOUİS VUİTTON İBARELİ 170 ADET ÇANTA

- GİVENCHY İBARELİ 90 ADET ÇANTA

- LOUİS VUİTTON İBARELİ 100 ADET CÜZDAN CİNSİ EŞYA

ya el konulur. (Merak eden lütfen bu çantalardan sadece birinin fiyatını sorsun)

AMAN KLASİK NUMARAYA DİKKAT!

Bu olayda geçmişi de hatırlatarak bir şey söylemek istiyorum. Böylesi bir olayda yine Ambarlı Gümrüğü'ndeki bir operasyonda gümrüğe eşyaları gönderen firma, ilgili gümrüğe bir yazı göndererek yaptığı işte yanlışlık olduğunu gümrükte beyan harici çıkan eşyaların yanlışlıkla Ambarlıya gönderildiğini yazılı olarak beyan etmişti. Şimdi ister misiniz bizim çantacılarda böyle klasikleşmiş bir numara çeksin gümrüğe. Ne bileyim aklıma geldi işte! Ha birde unutmadan ilgilisine sormak isterim. Sayın yetkili, sizce her iki olayda da bir zafiyet yok mu? Bana göre var. Gönül ister ki gereği yapılsın...

SARP'TA SARPA SARAN İŞLER

Taaaa uzaklardaki gümrük kapımız Sarp ile İstanbul arasında heyecanlı bir operasyon yaşandı geçtiğimiz hafta. Sarp Gümrüğü'nden 'kontraplak' yüküyle İran'a transit geçiş işlemlerini tamamlayan bir tır İran'a gitmeyip direksiyonu İstanbul'a kırınca polisiye filmleri aratmayan bir takip ve operasyon başladı. Ancak yediği halttan dolayı gözü dikiz aynasında olan tır şoförü kendisinin izlendiğini anlayınca Çamlıca Gişeleri'nden dönmeye kalkar. Uygun bir alanda durdurulan tırda piyasa değeri tam 4 milyon liralık sigara ele geçirilirken, şoför hakkında yasal işlem başlatılır. Devletin kaybı başarıyla önlenir. Son günlerde böylesi operasyonları gerçekleştiren gümrük muhafaza ekiplerinin alnından öper, hepsini saygıyla selamlarım.

ATAMALAR... ATAMALAR... ATAMALAR

Bakın söylemedi demeyin. Tamam, duyumu kulis bilgisi ama gerçektende önemli bir o kadar da sağlam bilgi. Diyorum ki, çok yakın bir zamanda, bugünlerde Gümrük Müsteşarı Amerika'da bir göreve atanırsa sakın ha sakın şaşırmayın! Vallahi benden söylemesi 'Müstakbel müsteşar adaylarına' önemle duyurulur. Bölge müdürleri atamasını mı soruyorsunuz? Eli kulağında, son rötuşlar veriliyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum