1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Nevşehir’de Ipard Uygulanmaya Başlıyor
Nevşehir’de Ipard Uygulanmaya Başlıyor

Nevşehir’de Ipard Uygulanmaya Başlıyor

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, tarım sektörü ve kırsal alanda yapılacak projelere Avrupa Birliği fonlarından sağlayacakları kaynakla 5 bin ile 3 milyon Euro arasında yüzde 65’e kadar varan hibe.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk, tarım sektörü ve kırsal alanda yapılacak projelere Avrupa Birliği fonlarından sağlayacakları kaynakla 5 bin ile 3 milyon Euro arasında yüzde 65’e kadar varan hibe desteğinde bulunacaklarını belirtti.

TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) uygulamasının tanıtılmasına yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Topuzlu Han Restaurant’ta basın mensuplarına yönelik olarak kahvaltılı toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan KKDK İl Koordinatörü Murat Asiltürk, Avrupa Birliği (AB) Kırsal Kalkınma Programı'ndan sağlanacak hibeleri üretici ve yatırımcılara buluşturmak amacıyla 2007 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde kurulduğunu, 2012 yılında da Nevşehir’de faaliyete geçtiklerini kaydetti.

Asiltürk, "42 ilde kurumun yapılanması vardır. Çevre illerimizden Kayseri, Niğde, Kırşehir’de yoktur. Bizim programımızdan yararlanmak üzere çok sayıda çevre ilden insanlar, Nevşehir’de yatırım yapmayı düşünüyor. Program kapsamında 2013 yılında Türkiye 1,2 milyar avroluk bir hibesi var. 2014 yılında bunun 14 milyar EURO’ya çıkma durumu var. Eğer biz 2013 kaynaklarını tam olarak kullanırsak. Aksi takdirde kaynakların bir kısmı başka ülkelere aktarılacak. Kaynak il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmadan kullandırılabilecek. 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar proje ile müracaatlarda her bir proje için yüzde 50-65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecek. Olabildiğince çok proje kabul etmek istiyoruz. Dolayısıyla ilk çağrılarda il koordinatörlüğümüze verilen projelerin kurum merkezince de onaylanıp yatırımın başlaması muhtemeldir. Nevşehir'de yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı hedef kitleye ulaşmak istiyoruz." dedi.

Asiltürk, süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler, süt ürünleri işleme ve pazarlama, et ürünleri işleme ve pazarlama, meyve sebze işleme ve pazarlama, su ürünleri işleme ve pazarlama, çiftlik faaliyetleri, yerel ürünler ve mikro işletmeler, kırsal turizm, kültür balıkçılığına destek vereceklerini de kaydetti.
CİHAN

Nevşehir’de IPARD uygulanmaya başlıyor

Nevşehir’de IPARD uygulanmaya başlıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.