1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. NEVZAT PAKDİL: İSTİKRAR, YATIRIMI ÇEKİYOR!
NEVZAT PAKDİL: İSTİKRAR, YATIRIMI ÇEKİYOR!

NEVZAT PAKDİL: İSTİKRAR, YATIRIMI ÇEKİYOR!

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, ülkelerdeki istikrarın yatırımı çektiğini bildirdi.

A+A-

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, ülkelerdeki istikrarın yatırımı çektiğini bildirdi.

Nevzat Pakdil, Elbistan’a gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. İlk AK Parti ilçe teşkilatını ziyaret eden Pakdil, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti’nin yaptığı çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Bölgeye kazandırılan yatırımları aktaran Pakdil, Birleşik Arap Emirliği ile yapılan 12 milyar dolarlık anlaşmanın ciddi bir kazanım olduğunu dile getirdi.

Uzun yıllardır Türkiye’nin böyle bir istikrar yakalayamadığını aktaran Pakdil, “Türkiye’de hep krizleri başkaları çıkarttı. Ancak bedellerini siyasiler ve halk çekti. Sıkıntısını halk çekti. Millet yoksul kaldı. İktidarlar değişti. Cumhurbaşkanı bir Anayasa kitapçığı attı. Türkiye değişti. İnsanlar fakirleşti." dedi.

Pakdil, “Başbakan Adnan Menderes’in idam edilmesi ile ilgili 'mahkeme de hükmedenler böyle istiyor' diyen bir anlayıştan günümüze kadar Türkiye çok sıkıntılar çekti. Bu güne geldiğimizde ise iktidar partisini kapatmak için basın-yayın organlarından delil topladılar ama halk sahip çıktı. İzin vermedi. Türkiye direkten döndü.” diye konuştu.

"TÜRKİYE BÖLGENİN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ OLDU"

Türkiye’nin bölgede en önemli güç haline geldiğini anlatan Pakdil, “Avrupa’da ülkeler krizler içerisinde sıkıntı yaşarken Türkiye aldığı tedbirler sayesinde bu krizleri fazla etkilenmeden atlattı. Başbakanımız 'kriz bizi teğet geçecek' dediği zaman tepki gösterenler şuan haklılığını anlatıyorlar. Başbakanımız daha dün Afrika’ya gitti. Avrupa ülkeleri oralarda ki elçilikleri kriz nedeniyle kapatırken biz yeni elçilikler açtık. Oradaki insanlara hitabında kullandığı 'Biz sizin zenginliklerinizi sömürmeye gelmedik.' ifadesi bence önemlidir. Türkiye Ortadoğu’da ve yakın komşuları arasında en güçlü ülke haline geldi.” şeklinde konuştu.

İSTİKRAR OLAN YERE YATIRIM GELİR

Birleşik Arap Emirliği (BAE) ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın imzaladığı 12 milyar dolarlık anlaşmaya da değinen Nevzat Pakdil, “Türkiye ekonomik anlamda ciddi bir istikrar yakaladı. Şimdi bu istikrarı gören yatırımcılar yatırıma geliyor. İstikrar olmayan yere yatırım da gelmez. BAE ile 12 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Bu Türkiye için önemli bir kazanımdır. Kahramanmaraş bu yatırımlar sayesinde ciddi bir enerji havzası haline geliyor. Elbistan’da büyük bir potansiyel var. İleriki dönemde bulunduğu coğrafyanın merkezi olacak.” ifadelerini kullandı.

"BÖLGEYE HAVAALANI ŞART"

        Bölgeye bir hava alanı yapılması gerektiğini ifade eden Pakdil, yapılan yatırımlar sonunda kesinlikle bölgeye ya raylı sistem ya da hava alanı kazandırılması gerektiğini anlattı. Pakdil, “Bu bölgeye yeni bir hava alanı gerekiyor. Yatırım için gelen-gidenler olacak. Dünyada insanlar ticaret yaptıkları yerlere havayolu ya da raylı sistemle gidiyorlar. Bu bölgeye bir de üniversiteye ihtiyaç var. Bunun için de gerekeni yapacağız. Yol çalışmaları devam ediyor." açıklamasını yaptı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.