1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Norveç'te Binlerce Kişi Obama'ya Seslerini Duyurmak İçin Yürüdü
Norveçte Binlerce Kişi Obamaya Seslerini Duyurmak İçin Yürüdü

Norveç'te Binlerce Kişi Obama'ya Seslerini Duyurmak İçin Yürüdü

ABD Başkanı Barack Obama, Nobel Barış Ödülü almak için geldiği Oslo'da dün gece onuruna verilen yemeğe katıldı. ABD Başkanı, yemeğin verildiği Grand...

A+A-
ABD Başkanı Barack Obama, Nobel Barış Ödülü almak için geldiği Oslo'da dün gece onuruna verilen yemeğe katıldı. ABD Başkanı, yemeğin verildiği Grand Otel'in balkonundan eşi Michelle Obama'yla birlikte halkı selamladı. Bu sırada binlerce çevreci küresel ısınmaya dikkat çekmek için yürüdü.

Obama ve eşinin kurşun geçirmez özel bir camla kaplanan otel balkonundan halkı selamlaması bir dakikada az sürdü. Obamaların camın kenarına fazla yaklaşmaması da dikkat çekti. Bu sırada Obama'yı görmek isteyenlerden bir uğultu yükseldi. Meydanda toplanan halkın bir kısmı ellerindeki mumlarla Obama'ya iklim konferansı öncesi mesaj vermeye çalışırken diğer bir topluluk ise taşıdıkları birbirinden ilginç pankartlarla İsrail'in Gazze'den ve ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi için sloganlar atarak çağrıda bulundu.

Obama'nın halkı selamlamasından öncen sokaklara dökülen çevreciler, küresel ısınmaya karşı mücadele için hemen harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

(CİHAN)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.