1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Uşak'tan Ağrı'ya Kitap Köprüsünün Temelini Sıla Attı
Uşaktan Ağrıya Kitap Köprüsünün Temelini Sıla Attı

Uşak'tan Ağrı'ya Kitap Köprüsünün Temelini Sıla Attı

Ağrı'nın Tutak ilçesi Çırpıllı Köyü İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Sıla Akçam, Uşak'ın Karahallı ilçesindeki eski sınıf arkadaşlarına okul s...

A+A-
Ağrı'nın Tutak ilçesi Çırpıllı Köyü İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Sıla Akçam, Uşak'ın Karahallı ilçesindeki eski sınıf arkadaşlarına okul sitesinde 'Bize kitap gönderin' diye mesaj yazdı. Mesaj üzerine harekete geçen Karahallı Mehmet Yeşil İlköğretim Okulu öğrenci ve öğretmenleri, topladıkları kitapları Ağrı'ya gönderdi.

Sınıf öğretmeni Mustafa Mercan tarafından 'Mutlu sınıflar' ismiyle başlatılan kitap toplama kampanyasına ikinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri katıldı. İlçede toplanan kitaplar Ağrı'nın Tutak ilçesi Çırpıllı köyüne gönderildi.

Sıla Akçam'ın geçtiğimiz yıl Karahallı İlköğretim Okulu'nda okuduğu ve babasının görev gereği Ağrı'nın Tutak ilçesi Çırpılı köyüne taşındıkları öğrenildi. "Mutlu olan çocukların başarısı artıyor" diyen Karahallı Mehmet Yeşil İlköğretim Okulu 2/A sınıfı öğretmeni Mustafa Mercan, "Sıla geçen yıl bizim öğrencimizdi. Babasının tayini dolayısıyla Ağrı'nın Tutak ilçesi Çırpılı köyüne gitmişlerdi. Sıla okulun internet sitesine girerek arkadaşlarından ve bizden okuduğu okula kitap yardımında bulunmamızı istemiş. Sıla'nın eski okulundan kitap istemesi önce duygulandırdı, daha sonra heyecanlandırdı." dedi.

Kampanya sonrasında temin ettikleri kitapları Sıla'nın okuluna gönderdiklerini söyleyen Mercan, "Kitap kampanyası Çırpılı köyündeki öğretmen ve öğrencileri hem duygulandırmış, hem de çok sevindirmiş. Öğretmen ve öğrencilerin kitap kolilerini açarken gözlerindeki sevinç ve heyecan görülmeye değerdi." ifadelerini kullandı. Gönderilen kitapların yetersiz olduğunu söyleyen Mercan, "Okulun kitaplığı halen boş görünüyor, Kampanya halen devam ediyor. Mutlu çocuklar sınıfına, velilerimize ve bize destek veren herkese teşekkür ediyorum." diye sözlerini tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.