1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Niçin görüştüğünü derhal açıklamalı'
Niçin görüştüğünü derhal açıklamalı

'Niçin görüştüğünü derhal açıklamalı'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın teröristlerle niçin görüştüğünü derhal açıklaması gerektiğini söyledi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 8. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu..

Başbakan'ın gündeminde İmralı ile yeni süreç ve Fransa'daki saldırı vardı.

Başbakan Erdoğan, Paris'te yaşanan suikaste ilişkin, "Fransa, bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır'' dedi.

'BU TERÖR ÖRGÜTÜ, PİRÜPAK BİR ÖRGÜT MÜDÜR?'
Başbakan Erdoğan, bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi partinin ilk andan itibaren hükümeti ve devleti suçlamaya başladığını belirterek, ''Örgüt içi bir hesaplaşma olabileceği ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Niye? İşlerine gelmedi, ucu onlara dokundu. Sorumsuzca devleti, hükümeti itham ettiler. Allah aşkına soruyorum: Bu terör örgütü, pirüpak bir örgüt müdür? Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı?'' şeklinde konuştu.

'SAKİNE CANSIZ'IN NİŞANLISINI DA ÖRGÜT İNFAZ ETTİ'
Paris'teki infazda öldürülen 3 kadın PKK'lı'dan biri olan, örgüt kurucularından Sakine Cansız'ın 2007'de Almanya'da gözaltına alındığını ve iade talebine rağmen serbest bırakıldığını belirten Başbakan Erdoğan, ''En son 5 Kasım 2012'de Fransa Interpolüne mesaj gönderdik. Bu teröristin Paris'te olduğunu bildirdik. Ne yazık ki, Fransa hiçbir adım atmadı'' dedi.

Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener'in yine örgüt tarafından infaz edildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti:

''Hatırlatayım; Mazlum Doğan, Masum Korkmaz başta olmak üzere örgüt içinde nice genç kurşuna dizildi. 5 tane kadın teröristi de böyle infaz ettiler. Cansız'ın nişanlısı Mehmet Şener yine örgüt tarafından infaz edildi. Bunlar olmayan şeyler değil. Bunların cibiliyetinin gereği bu. Bugün suçu devlete atmaya çalışanlar, geçmişte örgüt içi infazları sorgulayamadılar. Bugün de bu cesareti gösteremezler. Biz bu hadiselerin süreci engellememesi için tedbirlerimizi aldık. Kimse tedirgin olmasın, biz şehitlerimizin hatırasına asla halel getirmeyiz. Bizim değerlerimiz neye müsaade ediyorsa o çerçeve içinde adımları atarız.''

'TERÖR, TÜRKİYE'NİN PRANGASIDIR'
ASKON Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin terör meselesiyle meşgul olarak, kaynak sarf ederek yoluna devam etmekte büyük zorluk çektiğini belirterek, "Terör Türkiye'nin prangasıdır" dedi.

"Sürece inanıyorum ama aynı zamanda temkinliyiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Herkes sürecin hassasiyetini düşünerek açıklama yapmalıdır" görüşünü dile getirdi.

'TERÖRLE MÜCADELEDE HEP YALNIZ BIRAKILDIK'
Başbakan Erdoğan, "Şiddet fikri olmayanların ya da fikrine güveni olmayanların yöntemidir. Şiddetin ulaşabileceği hiçbir yer yoktur. Terörle mücadelede hep yalnız bırakıldık" şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.