1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nijerya, Boko Haram Ve Ensari’yi Terör Listesine Aldı
Nijerya, Boko Haram Ve Ensari’yi Terör Listesine Aldı

Nijerya, Boko Haram Ve Ensari’yi Terör Listesine Aldı

Nijerya hükümeti, Boko Haram ve Ensari örgütlerini çıkardığı kanunla terör listesine alarak yasakladı.

A+A-

Nijerya hükümeti, Boko Haram ve Ensari örgütlerini çıkardığı kanunla terör listesine alarak yasakladı. Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu örgütlere yardım eden organizasyonların da aynı kategoride değerlendirileceği belirtildi.

Devlet Başkanı Goodluck Jonathan’ın onaylamasının ardından resmi gazetede yayınlanan kanun maddesinde, “Boko Haram ve Ensari gruplarının aktivitelerinin illegal olduğu, terözimle mücadele yasası kapsamında değerlendirileceği ve bu örgütlerle bağlantısı olanların kanunda belirtilen cezalara çarptırılacağı.” belirtild. Yeni yasaya göre, terör gruplarından yardım alanlar ya da teröristlere finansal, lojistik yardım edenlerin cezası en az 20 yıldan başlayacak.

Nijerya’nın kuzeyinde 2009’dan beri silahlı faaliyet gösteren Boko Haram (Batı eğitimi yasaktır) örgütü, yaklaşık 3 bin 600 insanın ölümünden sorumlu tutuluyor. Geçtiğimiz aylarda ofisinde barış komisyonu kuran ve örgüt üyelerine toplu af öneren Jonathan, Boko Haram’ın saldırıları sonucunda tekrar mücadeleye başladı. Devlet Başkanı Mayıs ayında İç Kuzey eyaletinde olağanüstü hal ilan etmişti.
CİHAN

Nijerya, Boko Haram ve Ensari’yi terör listesine aldı

Nijerya, Boko Haram ve Ensari’yi terör listesine aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.