1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Niksar Da Organik Gıda Üretim Atölyesi Açıldı
Niksar Da Organik Gıda Üretim Atölyesi Açıldı

Niksar Da Organik Gıda Üretim Atölyesi Açıldı

Niksar Organik Meyve Üreticiler Birliği ve Serenli Belediyesi’nin iş birliği ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA)'nın desteklediği Organik Gıda Üre...

A+A-

Niksar Organik Meyve Üreticiler Birliği ve Serenli Belediyesi’nin iş birliği ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA)'nın desteklediği Organik Gıda Üretim Projesi ile Niksar Organik Meyve Üreticiler Birliği'ne kayıtlı 40 üyenin çoğunun organik üretimlerini gerçekleştirdikleri Serenli beldesinde Organik Gıda Üretim Atölyesi açıldı.

Organik Gıda Üretim Atölyesi açılışına İlçe Kaymakamı Dr.Yusuf Gökhan Yolcu, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, GOP Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Önen, Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, Niksar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ercan Kaplan, Niksar Organik Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Abdullah Bektaş, organik meyve üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Organik Gıda Üretim Projesi ile ilgili bilgilendirmede bulunan Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş, "Beldemize açılışını gerçekleştirdiğimiz bu Organik Meyve Üretim Atölyesi ile 20 ev kadını ile yaşları 15-29 arası olan 20 gence iş imkanı sağlanacaktır. Ayrıca meyve kurutma ünitesi, ceviz kırma ve paketleme ünitesi, turşu ve salamura ünitesi ve marmelat ünitesinden oluşan dört ünite ile organik üretim yapan üreticilerden alınacak ürünlerin işletilip satışa sunulması planlanmaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmalar dan sonra açılışı yapılan Organik Meyve Üretim Atölyesinin üniteleri katılımcılar tarafından gezildi. Daha kuruluş aşamasında olan atölye kısa sürede hazır hale getirileceği ifade edildi. Katılımcılara organik olarak üretilen kiraz ikram edildi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.