1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. O Matbaaya Ses Bombalı Saldırı
O Matbaaya Ses Bombalı Saldırı

O Matbaaya Ses Bombalı Saldırı

Yeni Akit gazetesinin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atıldı.

A+A-

Yeni Akit gazetesinin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine ses bombası atıldı.

Olay, saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Göztepe Mahallesi Orhangazi Caddesi'ndeki matbaa tesislerinin bahçesine, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce atılan ses bombası büyük bir gürültüyle patladı. Mahalle sakinleri panikle sokağa döküldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik şeridi çekerek inceleme yaptı. Bahçede bulunan bir şüpheli paket de fünyeyle patlatıldı. Güvenlik kamerası kayıtlarında iki kişinin olay yerinden kaçarken görüldüğü ve soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.

Mahalle sakini Ahmet Şimşek, "Yüksek bir ses duydum. Evde otururken irkildim. Yaklaşık 400 metre uzakta oturduğum evden sesle irkildim ve korktum. Kamyon çarpması zannettim. Kaza oldu zannettim. Kısa süre sonra bir baktım olay yerine kalabalık emniyet ekipleri geldi” dedi.

YENİ AKİT: GAZETE HAİNLERİN HEDEFİ OLDU

Yeni Akit gazetesinden olaya ilişkin yapılan açıklamada, son günlerde terörün bitirilmesi için yürütülen çalışmalara yayınlarıyla destek veren gazeteye bombalı saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Gazetenin basıldığı Bağcılar'daki matbaa tesislerine atılan el yapımı üç bombadan ikisinin patladığı, birinin ise bomba imha ekiplerince etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, ''Türkiye’nin baş belası terör konusunda sergilediği ilkeli ve dik duruşuyla dikkat çeken Akit, yine hainlerin hedefi oldu. Gazetemizin güvenlik görevlilerinin hedef alındığı tahmin ediliyor. Gazetemizin baskı hazırlıklarını yapan yazı işleri ekibi ile Dergah Ofset çalışanları, patlamayla birlikte dışarı çıktı. Polis, bombaları atanları yakalamak için geniş çaplı aramalara başladı'' ifadeleri kullanıldı. CİHAN

Yeni Akit'in basıldığı matbaaya ses bombalı saldırı

Yeni Akit'in basıldığı matbaaya ses bombalı saldırı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.