1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Obama Amerikan tarihine geçti!
Obama Amerikan tarihine geçti!

Obama Amerikan tarihine geçti!

Barack Obama, Amerikan tarihinin "her iki döneminde de savaşların kesintisiz sürdüğü ilk ve tek başkanı" olarak kayıtlara geçecek!!

A+A-

Savaşları sona erdirmek ve kendisinden önceki Başkan George Bush'un olumsuz imajını silmek iddialarıyla koltuğuna oturan ABD Başkanı Barack Obama, ardında savaş rekoru bırakacak..

SAVAŞLARIN SÜRDÜĞÜ İLK VE TEK BAŞKAN OLARAK KAYITLARA GEÇECEK
New York Times gazetesinin haberine göre, ABD, kasım ayındaki seçimlere kadar Afganistan, Irak ve Suriye'deki çatışmalarda yer almaya devam ederse, Obama, Amerikan tarihinin "her iki döneminde de savaşların kesintisiz sürdüğü ilk ve tek başkanı" olarak kayıtlara geçecek.

KIYASLANAMAYACAK MİRAS BIRAKTI
Obama'nın 2009'da Nobel Barış Ödülü'ne layık görüldüğünü hatırlatan New York Times, ABD Başkanı'nın ardında, kendisinden önceki savaş dönemi başkanları Abraham Lincoln, Franklin Roosevelt, Lyndon Johnson ve Richard Nixon'la kıyaslanamayacak miras bıraktığını kaydetti.

Irak ve Afganistan'dan asker çekilmesine rağmen, Barack Obama'nın Libya, Pakistan, Somali ve Yemen'de hava saldırılarına izin verdiği hatırlatılan haberde, strateji uzmanlarının ve tarihçilerin görüşlerine de yer verildi.

"ÇEKİLİYORUZ" DEDİ
New York Times'ın haberinde ayrıca, Obama'nın savaşları bitirmek için gayret gösterdiği, ancak sahadaki gelişmelerin ABD'yi cephe önünde olmaya zorladığı da iddia edildi. Buna örnek olarak, Obama'nın Irak ve Afganistan'dan çekilme için yaptığı açıklamaların hemen ardından, bu ülkelere yeniden asker gönderme emrini vermesi gösterildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.