1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Ödemiş'te Anne Baba Okulu Mezunlarını Verdi
Ödemişte Anne Baba Okulu Mezunlarını Verdi

Ödemiş'te Anne Baba Okulu Mezunlarını Verdi

Avrupa Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürütülen '7-19 Yaş Aile Eğitim Programı' Ödemiş'te Özel Birgivi İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

A+A-

Avrupa Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliği ile yürütülen '7-19 Yaş Aile Eğitim Programı' Ödemiş'te Özel Birgivi İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

        Velilerin yoğun ilgisi ve beğenisiyle başlayan eğitim kapsamında ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, olumlu davranış kazandırma, riski yönetmek, uzlaşmak ve geleceği planlamak konularında sekiz haftalık eğitim verildi. Bu programın diğer ana baba okullarından farkı ise etkinliklerin, oyunların, aktif katılımın ve ev ödevlerinin olmasıydı. Katılımcılar aktivite listesinden seçtikleri bir etkinliği çocukları ile bir hafta boyunca evde ve dışarıda uyguluyor.

        Özel Birgivi İlköğretim Okulu Rehberlik Servisi tarafından uygulanan oturumlar haftada bir gün üç saat olarak düzenlendi. Programda grup sayısı 24 ile sınırlı tutuldu. Okul rehber öğretmeni Necmettin Arpa yaptığı açıklamada, "Yetişkinleri eğitirken onların fikirlerini almak, aktif katılımlarını sağlamak, grup etkileşimi kurmak gerekir. Programın amacı velilerde farkındalık oluşturmak, çocukluk ve ergenlik dönemine onları yeniden döndürmek, farklı yaşta çocuğu olan velileri buluşturmaktı. Velilerimize her oturum sonrasında bilgi notları ve program bitişinde de sertifika verildi." dedi.

        Programa destek veren herkese teşekkür eden Arpa, 11 Ocak Cuma akşamı okulda düzenlenecek 'Çocuk Eğitiminde Anne Babaya Düşenler' konulu konferansa tüm aileleri davet etti.

    Okul müdürü Adil Özçetin ise eğitim projesini okul olarak bir geleneğe dönüştürmek istediklerini belirtti. Doğru aile tutumlarını öğrenen ailelerden sağlıklı nesiller yetişeceğini düşündüklerini dile getiren Özçetin, velilerin talebiyle cumartesi günleri de aile eğitimi yapılacağını, eğitimlere tüm velileri beklediklerini söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.