1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Öğrendiklerinizi Sözle Değil, Yaşarak Anlatın'
Öğrendiklerinizi Sözle Değil, Yaşarak Anlatın

'Öğrendiklerinizi Sözle Değil, Yaşarak Anlatın'

Kişisel gelişim uzmanı Bahri Durabay, öğrencilerin öğrendiklerini başkalarına söyleme yerine anlatmayı tercih etmeleri gerektiğini söyledi.

A+A-

Kişisel gelişim uzmanı Bahri Durabay, öğrencilerin öğrendiklerini başkalarına söyleme yerine anlatmayı tercih etmeleri gerektiğini söyledi. Durabay, "Bir şeyin nasıl yapıldığını bilmek, bizi sonuca götürmez, başarılı yapmaz. Ancak, bu çok iyi bildiğimiz şeyi hayatımızda uygularsak, gerçek anlamda başarılı olabiliriz." dedi.

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Dünya Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Bilinçaltı Eğitim Semineri'ne katılan öğrenciler arasında düzenlenen yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 200 öğrencinin katıldığı seminerin konuşmacısı, kişisel gelişim uzmanı Bahri Durabay, çocuklara geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanması ve çevre bilinci kazandırılmasına yönelik bir sunum yaptı. Çocukların aktif olarak programa katılmalarını sağlamak amacıyla, sunum sırasında çeşitli sürpriz hediyeler dağıtan Durabay, ilköğretim okulu öğrencilerinden, seminerde öğrendiklerini başkalarına anlatmak yerine, başkalarının yanında bizzat uygulamalarını istedi. Durabay, "Bir şeyin nasıl yapıldığını bilmek, bizi sonuca götürmez, başarılı yapmaz. Ancak, bu çok iyi bildiğimiz şeyi hayatımızda uygularsak, gerçek anlamda başarılı olabiliriz." dedi.

Çocukların gelecekle ilgili beklentilerini, hayalleri gerçekleştirmek için kararlı olmaları, gelecekleriyle ilgili bir hedefe belirleyip o hedef doğrultusunda çalışmalarını isteyen Bahri Durabay, şunları kaydetti: "Nereye gideceğiniz önemli değilse, gittiğiniz yol da önemli değildir. Sizlerin mutlaka bir hedefi olmalı.”

Çevre kirliliğine sebep olan atık pil, bitkisel, elektronik ve evsel atıkların, doğaya rast gele atıldığında çevreye verdikleri zarar ve yok olma sürelerinden bahseden Durabay, öğrenciler arasında bir de yarışma düzenledi. Salonda bulunan öğrencilerden 2’şerli 3 grup oluşturun Durabay, renkli görüntülere sahne olan yarışmada, sahneye rastgele atılan bitkisel, evsel, atık pil ve elektronik atıkları en kısa sürede toplayıp, atık toplama kutularına doğru şekilde atan yarışmacılara, çeşitli hediyeler verdi.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ise yaptığı konuşmada, kaynakların sonsuza kadar kalıcı olmadığını, bu nedenle bu kaynakları bilinçli kullanmamız gerektiğini dile getirdi. Selimoğlu, "Yaşadığımız dünyanın bize sunduğu kaynakların, sonsuza kadar yeterli olacağını düşünmeyin. Bu gün birçok kaynağı tüketip, yerine alternatif kaynak arayışları içerisine girdik. Yaşadığımız dünyayı koruyup, çevre konusundaki bilincin artırılması için, bizler üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bunun için bu tür organizasyonları önemsiyor ve destekliyoruz." diye konuştu.

Seminer sonunda, katılıcı öğrencilerin tamamına çeşitli hediyelerin yanı sıra, meyve suyu ve kek ikram edildi.
CİHAN

'Öğrendiklerinizi sözle değil, yaşarak anlatın'

'Öğrendiklerinizi sözle değil, yaşarak anlatın'

'Öğrendiklerinizi sözle değil, yaşarak anlatın'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.