1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. ‘Öksüz Darbe girişimini telefonla koordine etti’
‘Öksüz Darbe girişimini telefonla koordine etti’

‘Öksüz Darbe girişimini telefonla koordine etti’

Amerika, FETÖ'nün 15 Temmuzla ilgili soruşturmada geçici olarak tutuklanması istenen Gülen’le ilgili bir karar vermezken, darbe talimatını Gülen’den alarak Türkiye’ye geldiği iddia edilen Adil Öksüz konusunda Türk makamlarından delil istediği ortaya çıktı

A+A-

Soruşturma dosyasına giren tutuklu Hava Pilot Üstteğmen Müslim Macit’in ifadesi ise, Öksüz’ün darbenin merkez üssü Akıncı’da olduğunu teyit etti. Macit ifadesinde, Öksüz’ü üstte gördüğünü belirtirken, “Darbeden sonra yakalanıp cezaevine gittiğimizde Kurmay Yüzbaşı Mete Kaygusuz bana Adil Öksüz’ün de orada olduğunu söyledi. 

‘Çağrı adı Akıncı’ydı’
Sivil kıyafetli 5-10 kişi sürekli elerindeki telefonla irtibat halindeydi. Aynı zamanda beden dillerinden eylemi koordine ettikleri anlaşılıyordu” dedi. Macit, 15 Temmuz’daCumhurbaşkanlığı Külliyesi, yakınlarındaki cami ve Jandarma Genel Komutanlığı kavşağına birer tane MK 82 bombası attığını belirtirken, “20 bin fitten 10 bin fite kadar dalış yaptım. İnsanları görmedim. Bu esnada darbe yaptığımızı biliyordum. Bilerek atışı yaptım. Daha sonra üsse dönmem söylendi. Beni önlemeye gelen uçakların çağrı adı Akıncı’ydı. Bir müddet beklemeye başladık. Sonra kursiyerler serbest diyerek onları gönderdiler” dedi. Macit’in bu ifadesinin ABD makamlarıyla da paylaşılması bekleniyor. Darbe girişiminin ardından serbest bırakılan Öksüz’ün aranmasına devam ediliyor. (Milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.