1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okul Polisleri Suç Oranlarını Yüzde 28 Azalttı
Okul Polisleri Suç Oranlarını Yüzde 28 Azalttı

Okul Polisleri Suç Oranlarını Yüzde 28 Azalttı

İlköğretim, ortaöğretim ve lise çevrelerinde görev alan okul polisleri sayesinde suç oranlarında ciddi bir azalma görüldü.

A+A-

İlköğretim, ortaöğretim ve lise çevrelerinde görev alan okul polisleri sayesinde suç oranlarında ciddi bir azalma görüldü.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik Geliştirilen İş Birliği Protokolü ile ilgili açıklamalarda bulunan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Geçen yıla göre ilköğretimlerde yüzde 20, liselerde yüzde 33 ve toplamda da yüzde 28 oranında bir azalma meydana gelmiştir. Bıçaklama ve yaralamalarda yüzde 50, gasp ve kasten yaralamalarda yüzde 8,2'lik bir azalma sağlanmıştır. Bu uygulama 2013 - 2014 yılında devam edecektir." dedi.

Eskişehir'de 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında okullarda ve çevrelerine yaşanan olumsuzlukları önlemek amacıyla Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir protokol imzalandı. 'Okullarda Güvenli Eğitimin Sağlanmasına Yönelik, Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü' kapsamında okullarda görev alan okul polislerinin suç oranını azalttığı ifade edildi.

Konuyla ilgili Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde bir açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azmi Tuna, Eskişehir'de polis sorumluluk bölgesinde bulununan 82 ilkokul, 56 ortaokul ve 50 lise olmak üzere toplam 188 okul ve çevresinde 14 adet 'Güvenli Okul Projesi İrtibat Timi' oluşturulduğunu belirtti. "Bunların hepsi eğitimli arkadaşlarımızdı. İletişim, çocuk psikolojisi, çocuk ve suç kavramı, çocuk hakları ve insan hakları ve çocuk adalet sistemi gibi işte uyuşturucu madde özellikleri ve çocukların yaklaşımı gibi konularda personelimiz eğitimden geçirildi. Ve okullarımızın içerisine girmeden okulların çevresinde gerektiğinde müdahale yapacak bir şekilde görev yaptılar." diyen Tuna, okul idarecileri, okul aile birlikleri, mahalle muhtarları ve bölge polis merkezi amirlikleri ile koordineli bir şekilde okula gelen okulla ilişkisi olmayan harici şahıslar üzerinde çalışmalar yaptığını kaydetti.

Okul çevresinde umuma açık yer, park ve bahçelerde öğrencileri olumsuz etkileyen unsurlara karşı da mücadele eden okul polislerinin internet kafeler ve kafeteryalar üzerinde yaptıkları çalışmalar neticesinde öğrencilere tek dal sigara satışı yapan şahıs veya işyerleri hakkında gerekli işlemlerin hakkıyla yapıldığı kaydedildi. Tuna, mücadele sonucu suç oranlarının azaldığını belirterek, "Elimizdeki rakamlara göre, geçen yıla göre ilköğretimlerde yüzde 20, liselerde yüzde33 ve toplamda da yüzde 28 oranında bir azalma meydana gelmiştir. Bıçaklama ve yaralamalarda yüzde 50, gasp ve kasten yaralamalarda yüzde 8,2'lik bir azalma sağlanmıştır. Bu uygulama 2013 - 2014 yılında devam edecektir." diye konuştu.

Eskişehir Emniyeti Çocuk Şube Müdürü Bayram Önal ise emniyetin sadece güvenlik tedbiri almadığını kaydettti. Önal, "Aileler ve çocuklarla da birebir görüşerek bir diyalog oluşturuyor. Onların sıkıntılarını gideriyor. Daha verimli ortamların oluşmasıyla çocukların kazanılması sağlanıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.