1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Okul zili çaldı!
Okul zili çaldı!

Okul zili çaldı!

3.5 aylık tatil sona erdi. İstanbul'da 3 milyon öğrenci okula başladı, 19 bin 536 servis aracı trafiğe çıktı.. Ana arterlerde trafik yoğunluğu oluşsa da olağanüstü bir aksaklık yaşanmadı.

A+A-

İlköğretim ve liselerdeki 3.5 aylık tatilin sona ermesiyle ders zili çaldı ve okullar başladı. İstanbul'daki yaklaşık 3 milyon öğrenci ders başı yaptı.

Bu yıl okula başlayan minik öğrencileri anne-babaları okula götürdü. İlk kez okulla tanışan öğrencilerin ağlamaması için veliler çocuklarını yalnız bırakmadı. Annelerinin refakatinde okul bahçesinde bekleyen minik öğrencilerden biri "Ben de okuyacağım" demesi gülüşmelere neden oldu.

Okulların açılmasıyla birlikte 19 bin 536 servis aracı da trafiğe çıktı. Sabah erken saatlerde başlayan okul mesaisi dolayısıyla kentin Anadolu ve Avrupa Yakası'na karşılıklı geçişlerde trafik zaman zaman yoğunluk yaşandı. Özellikle ana arterlerde sıkışıklık görülürken, trafikte olağanüstü bir aksama yaşanmadı. Trafik akışını sağlamak için bin 170 polis görev yaptı. Okullar çevresinde ve ara sokaklarda da bin zabıta memuru trafiğin sağlıklı işlemesine yardımcı oldu. Metro, tramvay, metrobüs ve otobüs ek seferleri konulurken, 14.00'e kadar ücretsiz ulaşım, vatandaşların toplu taşımaya yönelmesini sağladı. İstanbul'da saat 09.30'da İBB'nin trafik haritasına göre yoğunluk yüzde 25 düştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.