1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Okullarda karne heyecanı
Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Kırıkkale, Yozgat, Niğde ve Kırşehir'de öğrenciler karne sevinci yaşadı.

A+A-

20180119_2_28184931_29924788_preview.jpg

Kırıkkale, Yozgat, Niğde ve Kırşehir'de karnelerini alan öğrenciler 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Mehmet Uzelli İlkokulu'nda düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, kent genelinde 49 bin 686 öğrencinin karne alarak yarı yıl tatiline girdiğini söyledi.

Herhangi bir aksaklık çıkmadan dönemi tamamladıklarını belirten Haktankaçmaz, "Öğrenciler ve öğretmenler çok çalışarak tatili hak ettiler. Öğrencilerden tek isteğim tatil süresince dinlenmeleri ve bol bol kitap okumalarıdır. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller." dedi.

Vali Haktankaçmaz'ın başarılı öğrencilere karnelerini vermesiyle son bulan törene, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ve veliler de katıldı. 

- Yozgat

Yozgat'ta 76 bin 875 öğrenci karnesini alarak yarıyıl tatiline girdi.

Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen karne töreninde Türkiye'de üniversite okuyan Ganalı ve Güney Koreli öğrenciler, miniklere karne verdi. 

Karne dağıtım programında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, çocukların ülkenin geleceği olduğunu söyledi.

Türkiye'nin dünyayı kucakladığını, mazlumlara yardım elini uzattığını dile getiren Yurtnaç, "Bugün biri Ganalı, biri Güney Koreli iki öğrenci, güzel Türkçesiyle programımıza katıldılar, renk kattılar. Buraya gelen yabancı, uluslararası öğrenciler Türkiye ile ülkeleri arasında bir köprü olacaktır. Bugün de buraya gelmeleri bize bir zenginlik kattı. Ülkemizin geleceği açıktır ve tüm dünyada önemli bir yere gelecektir. Bu gençlerimizi güzel bir şekilde yetiştireceğiz ve dünya ile kardeş hale geleceğiz." diye konuştu.

Birinci sınıf öğrencilerine karne veren Ganalı Kofi Abusah, Erciyes Üniversitesinde yüksek lisans öğrencisi olduğunu belirterek, Yozgat'ta böyle bir etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu aktardı. 

Güney Koreli Sooneun Shim de İstanbul Üniversitesinde doktora yaptığını anlatarak, "Böyle bir etkinliğe davet edildiğim için çok mutluyum, onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı ve katılımcılar, öğrencilerin karnelerini ve hediyelerini verdi.

- Niğde

Niğde'de 72 bin öğrenci karne sevinci yaşadı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Selçuk İlkokulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "İlimizde 385 okulumuzda yaklaşık 72 bin öğrencimiz var. Biz de bugün öğrencilerimizin sevinçlerine coşkularına ortak olmak amacıyla bazı sınıflarımızı, bazı özel eğitim alan öğrencilerimizi ziyaret ettik. Onların sevinçlerine ortak olduk." dedi.

Evinde özel eğitim alan öğrencileri de ziyaret ederek karnelerini veren Şimşek, bu öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti. 

- Kırşehir

Kırşehir'deki 226 okulda eğitim gören 43 bin 746 öğrenci karne aldı.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, TOKİ Şehit Polis Gökhan Emre Örül İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen törende karne dağıttı.

Kentte eğitim kalitesinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Şentürk, "Bu çocuklar uzun süredir çalışıyorlar, sınavlara giriyorlar, yoruluyorlar. Dinlenmek onların da hakkıdır. Bu tatilde dinlenecekler ve eğlenecekler." diye konuştu.

Okula ismi verilen şehit Gökhan Emre Örül'ün ailesine de seslenen Şentürk, "Bu çocuklar da sizin çocuklarınız ve torunlarınız. Bir Emre şehit oldu ama yüzlerce evladınız oldu. Ne olur, üzülmeyin. Allah herkese şehitlik makamı nasip etsin. Onun için dualarımızı edeceğiz, Kur'an-ı Kerimimizi okuyacağız." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vali Şentürk, şehidin annesi Seniha ve babası Selçuk Örül ile birçok okul yaptıran hayırsever Osman Yalçınkaya, 8-B sınıfı öğrencilerine karnelerini dağıttı.

Şentürk, okulda dereceye giren ve örnek davranış sergileyen öğrencilere altın hediye etti.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.